*Nettavisen* Nyheter.

Turgåer fant svindelbunker

STORT FUNN: Politiinspektør Magnar Pedersen viser fram deler av svindelfunnet. Det var en turgåer i Larvik som meldte fra om to mistenkelige kofferter i en bunker nær et boligområde i Larvik. Foto: Erik Werner Andersen

Politiet knytter storfunn av datautstyr, plastkort og ammunisjon til bedragerisak.

23.04.11 15:25

Fredag meldte en turgåer i Larvik om et mistenkelig funn. I en bunker nær et boligområde fant turgåeren to store kofferter, skriver Østlands-posten.

Da politiet åpnet koffertene fant de seks pc-er, hundrevis av plastkort, en kortprinter og flere typer ammunisjon.

Knyttes til tiltalt
Politiinspektør Magnar Pedersen er overbevist om at funnet kan knyttes til 30-åringen som i mars og april sto tiltalt for millionsvindel i Larvik tingrett.

- Funnet ble gjort veldig nær tiltaltes bopel. I tillegg ble det funnet en printer som vi under hele rettsaken mente vi kunne føre bevis for at tiltalte hadde kjøpt. Det føler vi at dette funnet bekrefter, sier han til Østlands-Posten.

Printeren det er snakk om er en Fargo HDP 5000 - en identifikasjonskortprinter som koster 55.000 kroner.

Ikke full oversikt
Plastkortene som ble funnet var alt fra blanke kort til nesten ferdige forfalskninger.

- Det er to store bunker med blanke plastkort i tillegg til kort med påsatte magnetstriper, bilder informasjon også videre, sier Pedersen.

Politiet har foreløpig ikke full oversikt over funnet.

- Etterforskere fra Vestfold skal gå gjennom alt de nærmeste dagene. De seks pc-ene som er funnet står foreløpig til tørk. Vi skal selvfølgelig sjekke disse for informasjon.

Ammunisjon
Det ble også funnet diverse ammunisjon i de to koffertene. Blant annet 9mm, og ammunisjon til både rifle og salonggevær.

- Vi har tidligere fått tips om at den tiltalte 30-åringen skal ha vært i besittelse av våpen. Vi har fortsatt ikke funnet noen våpen, men funnet av ammunisjonen bekrefter jo langt på vei tipsene, sier Pedersen til Østlands-Posten.

Stor betydning
Selv om funnet i første omgang ikke får noe å si for utfallet av rettsaken mot 30-åringen, mener politiet funnet likevel har stor betydning.

- Det er vanskelig å se på dette funnet som noe annet en utstyr tenkt brukt til svindel. Nå som vi har beslaglagt utstyret blir det selvfølgelig ikke anledning til det. Og det er viktig, sier Pedersen.

Østlands-Posten har, uten å lykkes, forsøkt å kontakte den tiltalte 30-åringens advokat, Jørgen Mowinckel, for en kommentar.

Les flere saker i Østlands-posten her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag