RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Fonnafly)

Turist i eget land

Sist oppdatert:
Se Oslo med sjøfly eller dra på øyhopping utenfor Tromsø. Det er mange måter å være turist i Norges storbyer.

Mens turistbyråene melder om utsolgte flyreiser til Syden, står turistkontorene i Norge og venter med åpne armer på norske turister.

TV 2 Nettavisen har tatt en prat med turistkontorene i fire norske byer for å høre hva man kan gjøre som turist i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø. Dra på museumsbesøk i Trondheim eller GPS-lek i Bergen!

Oslo
Hovedstaden har tre store sightseeing-firmaer.

Alle selskapene dekker de største attraksjonene i Oslo, men de tre konkurrentene har sine særegne tilbud.

- H.M.K. er størst på bussturer og garanterer i hvert fall engelsk, norsk og tysk på sine turer, mens Oslo Sightseeing Båtservice har spesialisert seg på båtturer langs Oslofjorden og forbi de mange øyene, sier informasjonskonsulent ved Turistkontorer i Oslo Alessandro Astroza til TV 2 Nettavisen.

Hvis du skyr fellesturer, kan øyhopping i Oslofjorden være tingen for deg. TV 2 Nettavisen har sjekket strendene og livet på blant annet Langøyene og Hovedøya.

Det nyeste selskapet som kjører bussturer, er City Sightseeing Hop On - Hop Off.

- Med bussene deres kan du hoppe av og på ved forskjellige stoppeplasser. Turen varer halvannen time, og en billett varer i to dager, sier Astroza.

Men hvis du er lei av å tråkke rundt i Oslos asfaltjungel, har Fonnafly løsningen for deg. De tilbyr en 20-minutters omvisning av Oslo i sjøfly.

Med avgang fra Fornebu får du se blant annet Frognerparken, Slottet og Aker Brygge fra en litt annen vinkel.

Mer informasjon her: Visit Oslo

Bergen
I Bergen er det Bergen Guided Tours som tilbyr faste bussreiser rundt i byen. Turen starter da på Fisketorget og fortsetter innom Edvard Grieg Museum Troldhaugen, Gamle Bergen og Fana Stavkirke, avhengig av hvilken rute du velger.

Årets nye satsing fra turistnæringen er Sherpa-konseptet.

- Vi prøver å få nordmenn ut på ekspedisjon i den vanvittige naturen vi har her i Hordaland. Da kan du være med på organiserte skiturer til Folgefonne og andre naturattraksjoner, forteller markedssjef ved Bergen reiselivslag Marianne Johnsen.

For de som vil holde seg i byen, har et bergensk firma startet opp GPS-løp. Da får du utdelt en GPS-mottaker som gir deg oppgaver rundt i byen.

Mer informasjon her: Visit Bergen

Trondheim
Trondheim Aktivum ved Turistinformasjonen styrer bussturene i byen. De har faste turer med guide hver dag fra Torvet.

- Turene varer i to timer og da får du besøke blant annet Halvdan stavkirke, sier leder av guidetjenesten, Toril Lien Andersson.

Ellers tilbyr den tradisjonsrike byen båtturer, omvisninger på museum, og turer til Nidarosdomen.

Mer informasjon her: Turistinformasjonen i Trondheim

Tromsø
Som i de andre byene har Tromsø en daglig busstur med stopp på de største attraksjonene. Turen varer i to og en halv time og innebærer besøk i blant annet Ishavskatedralen og Universitetsmuseet i Tromsø.

- Hver dag har vi også hvalsafari ved kanten av kontinentalsokkelen. Der kan turistene se spermhval, og turen varer i fem til seks timer, forteller informasjonsmedarbeider i Destinasjon Tromsø Knut Hansvold.

Destinasjon Tromsø tilbyr også isbrevandring og kajakkpadling etter forespørsel.

Fredag til søndag kan du også oppleve en litt annerledes øyhopping i Nordens Paris. Med båt besøker du øyer som Musvær og Risøy, med henholdsvis to og en beboer.

- Omvisningen på Macks bryggeri er også populær, legger Hansvold til.

Mer informasjon her: Destinasjon Tromsø

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere