RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Turistene slakter Oslo

Sist oppdatert:
Lister opp flere «feil» med byen vår.

(iOslo.no) Tripadvisor.coms store undersøkelse om europeiske byer viser at Oslo ikke er spesielt godt likt av turistene. Men på den annen side - vi er ikke veldig mislikt heller.

Faktisk er det bare én kategori vår hovedstad er inne på topp 10 - kategorien er ikke vanskelig å gjette.

- Oslo er bare inne på topp 10 i kategorien for dyreste by, hvor byen er rangert som nummer fire, sier kommunikasjonsdirektør Luke Fredberg i Tripadvisor til iOslo.no.

Dårlig uteliv
Selskapet har hatt en spørreundersøkelse, hvor de har spurt turister om hvilke byer de liker best når det kommer til spesielle kategorier.

Vår hovedstad får i tillegg en delt tiendeplass, likt med Moskva og Amsterdam, for byen med verst arkitektur. En by som Aten har imidlertid verre arkitektur enn Oslo, ifølge undersøkelsen. Ingen synes at Oslo er den byen med best arkitektur.

Uteliv er heller ingen «höjdare» i Norges største by. Ingen synes det er best å gå ut her, i motsetning til Amsterdam og London, som får henholdsvis 17 og 26 prosent av stemmene.

Ellers viser undersøkelsen at ingen mener du finner det beste røverkjøpet i Oslo. Sammen med København er vi nederst på listen, forbigått av både Helsingfors og Moskva. Det er heller ingen som mener du får mest for pengene i Oslo. Bare Zürich er like ille som vår hovedstad.

Dyrt
47 av 638 spurte mener Oslo er den dyreste byen i undersøkelsen. London, Paris og Venezia er foran oss på den lite hyggelige listen.

Litt over ett prosent av de spurte mener Oslo er den byen med de vennligste og mest hjelpsomme innbyggerne. Det gir oss en 22. plass, bak både Stockholm, København og Dubrovnik.

Veldig få mener imidlertid at Oslos innbyggere er uvennlige verter. Bare to av 638 mener Oslo-folk er uvennlige. Da er det verre med London og Paris, hvor henholdsvis 109 og 231 er av oppfatningen at lokalbefolkningen er de mest utrivelige.

Heller ikke på gratisattraksjonene er Oslo noe å trakte etter, skal vi tro turistene. Bare 0,31 prosent mener Oslo har de beste gratisattraksjonene. Men, her slår vi svenskene ned i støvlene. Ingen mener nemlig at Stockholm har de beste attraksjonene som ikke svir på pungen.

Midt på treet
De peneste folkene bor ifølge undersøkelsen i Roma. Men over to prosent av de spurte synes Oslos innbyggere er de mest attraktive. Det er likevel bak både Stockholm og København. Bare én av de spurte turistene mener Beograd har de peneste innbyggerne.

I motsatt fall, på spørsmål om hvilken by som har de minst attraktive innbyggerne, svarte bare tre av 638 Oslo. Det samme antallet får Stockholm. London topper denne ufine listen.

Når det kommer til reneste byer er Oslo helt oppe på 11. plass, men over dobbelt så mange liker hver av våre to nabohovedsteder bedre. Heldigvis synes ingen Oslo er den skitneste byen. Tilsvarende tall kan bare Helsingfors skilte med.

Ikke undervurdert
Over to prosent synes Oslo er den mest kjedelige byen. Brussel troner klart øverst på denne listen.

Når det gjelder best og verst kledt, ligger Oslo rimelig lavt på begge undersøkelsene. Verken bra eller dårlig, med andre ord.

Under ett prosent mener Norges hovedstad er den mest undervurderte byen. Det plasserer oss på 27. plass av 33 byer. Men på den annen side, nesten ingen synes Oslo er overvurdert heller.

Ikke romantisk
For romantikk er det bare å dra andre steder enn Oslo. Venezia og Paris stikker ikke overraskende av med seieren. Ingen synes Oslo er mest romantisk.

Da står det tross alt bedre til med det norske kjøkkenet - om enn ikke veldig. Én av de spurte synes Oslo har den beste maten av de europeiske byene.

Byene som har vært med i undersøkelsen er Amsterdam, Aten, Barcelona, Beograd, Berlin, Brügge, Brussel, Bucuresti, Budapest, København, Dublin, Dubrovnik, Edinburgh, Firenze, Helsingfors, Istanbul, Kiev, Krakow, Lisboa, London, Madrid, Moskva, Oslo, Paris, Praha, Roma, St. Petersburg, Stockholm, Venezia, Wien, Warszawa, Zagreb og Zürich.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere