*Nettavisen* Nyheter.

Turister viktigere enn fisk

Flere steder i Nord-Norge tjener nå minst like mye penger på turister, som på fiske. I år har antall arbeidsplasser i turistvirksomhet passert sysselsetting i fiskerinæringen i nord.

28.11.04 12:35

Hver tiende arbeidsplass i Nordland, Troms og Finnmark er nå innen reiselivsnæringen. På få år har turistnæringen hatt sterk vekst, og passert fiskerinæringen i antall sysselsatte.

Stort vektspotensial

- Reiseliv er en utrolig viktig næring i Nord-Norge. Her har vi også det største vekstpotensialet, sier administrerende direktør Hans Olav Karde i Sparebanken Nord-Norge til Aftenposten.

Tall fra undersøkelser utført av Sparebanken Nord-Norge, Innovasjon Norge og forskningsmiljøer i nord, viser at turister la igjen 8,1 milliarder kroner i landsdelen.

«Opplevelsesturer» trekker flest

I konjunkturbarometeret trekkes hvalsafari, hundekjøring, scooterturer, fugletitting og brevandring fremsom eksklusive opplevelser som turistene gjerne betaler for, og spesielt populært er turer til Lofoten og til Nordkapp.

21 500 mennesker i Nord-Norge lever av reiselivsnæringen innen alt fra transportbransjen, via hoteller til elvebåtførere og guider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.