RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Turister viktigere enn fisk

Sist oppdatert:
Flere steder i Nord-Norge tjener nå minst like mye penger på turister, som på fiske. I år har antall arbeidsplasser i turistvirksomhet passert sysselsetting i fiskerinæringen i nord.

Hver tiende arbeidsplass i Nordland, Troms og Finnmark er nå innen reiselivsnæringen. På få år har turistnæringen hatt sterk vekst, og passert fiskerinæringen i antall sysselsatte.

Stort vektspotensial

- Reiseliv er en utrolig viktig næring i Nord-Norge. Her har vi også det største vekstpotensialet, sier administrerende direktør Hans Olav Karde i Sparebanken Nord-Norge til Aftenposten.

Tall fra undersøkelser utført av Sparebanken Nord-Norge, Innovasjon Norge og forskningsmiljøer i nord, viser at turister la igjen 8,1 milliarder kroner i landsdelen.

«Opplevelsesturer» trekker flest

I konjunkturbarometeret trekkes hvalsafari, hundekjøring, scooterturer, fugletitting og brevandring fremsom eksklusive opplevelser som turistene gjerne betaler for, og spesielt populært er turer til Lofoten og til Nordkapp.

21 500 mennesker i Nord-Norge lever av reiselivsnæringen innen alt fra transportbransjen, via hoteller til elvebåtførere og guider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere