*Nettavisen* Nyheter.

Turistsjef på Hovden sjokkert over narkopågripelser

STORAKSJON: Alder på de narkopågrepne var mellom 21 og 55 år, og en stor andel av de pågrepne arbeider i turist- og servicenæringen på Hovden. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

15 personer ble i helgen siktet for bruk, besittelse og salg av narkotika på turiststedet Hovden i Aust-Agder. – Jeg er sjokkert, sier turistsjef Lasse Eidskrem.

21.03.16 22:03

– Alder på de pågrepne var mellom 21 og 55 år, og en stor andel av de pågrepne arbeider i turist- og servicenæringen på Hovden, sier driftsenhetsleder Sigurd Langeid i Setesdal-politiet i en pressemelding.

I tillegg ble en person under 18 år anmeldt for bruk og besittelse. Saken blir fulgt opp av lokalt politi og Barnevernet.

Her kan du tipse Nettavisens redaksjon på mail, eller ring 02060.

Fikk tips

Hovden er et stort senter for turisme og har et stort skisenter, som er hyppig besøkt i vintermånedene.

– Politiet har gjennom tid fått tips om bruk av narkotika på Hovden, og med aksjonen nå i helgen ønsket vi å sette søkelyset på dette, sier Langeid.

Det ble gjort flere beslag av blant annet hasj, amfetamin, metamfetamin, marihuana og piller. Det største enkeltbeslaget var på 125 gram hasj. Totalt ble i underkant av 300 gram hasj beslaglagt.

– Sjokkert

Hovden huser normalt sett i underkant av 1.000 personer – 940 for å være mer nøyaktig. I påsken blir byen transformert til en middels stor by, og 20.000 inntar et av de store vintersportsstedene i Norge.

– Jeg er sjokkert. Like sjokkert som alle andre, sier Hovdens turistsjef Lasse Eidskrem etter politiets narkoaksjon.

At de fleste pågrepne arbeider i turist- og servicenæringen, gjør ikke akkurat nyheten lettere for turistsjefen.

– Dette er veldig overraskende – og trist. Sånne ting det er umulig å gardere seg mot, men det er dumt at det skjer overhodet, sier han.

Bekymret

Som turistsjef er Eidskrem naturlig nok bekymret over stedets omdømme.

– Jeg kan si med en gang at Hovden ikke har et stort narkoproblem, og jeg håper ikke dette blir det etterlatte inntrykket av Hovden, sier han og legger til:

– Men jeg er glad for at politiet gjør jobben sin såpass godt som de tydeligvis har gjort i dette tilfellet her. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag