*Nettavisen* Nyheter.

Tusener fortsatt uten strøm

Foto: TV 2

4000 er søndag ettermiddag uten strøm i Agder.

06.01.08 15:34

Sterk vind og store mengder snø har skapt store problemer for strømforsyningen i Agder-fylkene.

- Søndag morgen er fortsatt 3000 abonnementer uten strøm, bekreftet informasjonsdirektør i Agder Energi Realf Ottesen til Nettavisen ved 08.30-tiden.

Søndag ettermiddag har ytterligere 1000 husstander mistet strømmen.

Saken fortsetter under videovinduet.

204536

På det meste var omtrent 10.000 abonnementer uten strøm på lørdag.

- Vanskelig å komme frem
- Vi har 100 mann i arbeid med å feilsøke og reparer linjene, men det er umulig å si når vi kan få alle på nett igjen. Det er tøffe forhold der ute nå og svært dårlig fremkommelighet, sa Ottesen til Nettavisen lørdag kveld ved 18.00-tiden.

Mannskapet fra Agder Energi jobbet natt til søndag med å rette opp de oppståtte feilene, og hadde søndag morgen redusert antallet abonnementer uten strøm fra 10.000 til 3000.

Ottesten sier at de også vil bruke helikopter i arbeidet. Han antar at årsaken til strømbruddene er den tunge snøen som resulterer i at grener flere stede bøyer seg inn over ledningene, samt grener som knekker og deretter faller over ledningene.

- I tillegg kan ledningene ryke dersom det legger seg for mye snø og is på dem, sa Ottesen lørdag kveld.

Fortsatt stengt
Bergensbanen mellom Bergen og Oslo er søndag formiddag fortsatt stengt etter lørdagens ras mellom Myrdal og Hallingskeid, opplyser Jernbaneverket på sine nettsider. Lørdag opplyste Jernbaneverket at det var fare for nye ras og at ryddingen av rasstedet derfor ikke ville starte før søndag.

Søndag er faren for nye ras fortsatt stor. Jernbaneverket har mannskaper klare ikke langt fra rasstedet, men kan ikke bevege seg inn på området før tillatelse fra en geolog. Det er derfor fortsatt usikkert når Bergensbanen vil åpne igjen.

-Lettere vær
Søndag er det meldt lettere vær på Sørlandet. Det vil fortsatt komme noe snø av og til, men langt fra de samme mengdene som lørdag. På kysten er det ventet at nedbøren vil falle som enten sludd eller regn.

- Også Østlandet vil få noe snø av og til, opplyser metereolog Camilla Albertsen fra Storm Weather til Nettavisen.

På Vestlandet er det meldt om grått vær og enkelte regnbyger. I indre og mer høytliggende strøk er det imidlertid ventet av nedbøren vil falle som enten sludd eller snø.

- Midt-Norge vil få et varierende skydekke og snø i grensetraktene til Trøndelag. Søndag kveld vil det skye til og nedbør vil falle som enten sludd eller regn over Sunnmøre, fortsetter Albertsen.

Nord-Norge vil stort sett få fint vær søndag. Litt spredd snø i grensetraktene til Nordland og Troms kan forekomme, samt på Finnmarksvidda.

Sterk vind
Midt-Norge vil søndag få den sterkeste vinden, med kuling utsatte steder. I Trøndelag kan vinden komme opp i liten storm. Også i Nord-Norge er det meldt om kuling enkelte steder.

På Sørlandet og Østlandet vil vinden avta søndag, men den kan fortsatt komme opp i kuling enkelte steder i fjellet. Det samme kan komme opp i på kysten av Vestlandet.

Mandag kan det ventes spredt nedbør sør i landet, mens det stort sett vil bli opphold i nord. Videre er det ventet liten kuling langs kysten av Vestlandet og Midt-Norge, samt liten til stiv kuling langs kysten av Nord-Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.