RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tute eller ikke tute

Foto: GORM KALLESTAD (Scanpix)
Sist oppdatert:
Havnesjefen i Florø vil så gjerne høre fløyta fra Hurtigrutene i havna at han har gjennomført en rundspørring i byen.

Har du opplevd noe sprøtt eller spennende, eller oppdaget en agurksak i landets aviser? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Havnesjef Eivind Hjellum oppfordret i et brev til hurtigruteselskapene torsdag til å la Hurtigrute-skipene som kommer fra sør om å fløyte, selv om det er noen minutter tidligere enn det skipene normalt praktiserer, skriver Firdaposten.

Sørgående hurtigrute har nemlig anløp i Florø klokken 07.45. Hurtigruta skal ifølge avisa ha en regel om å ikke fløyte ved anløp mellom 23:00 og 8:00 av hensyn til folket.

Lyd i byen
«Lyden av skipsfløyter hører hjemme i en kystby. Det er sikkert mange som seter pris på at det er stille ved nordgående anløp om natta. Men klokken 07.45 er det naturlig å høre aktivitet på land og sjø,» heter det i brevet fra Hjellum.

I forkant av brevet hadde havnesjefen gjennomført en uhøytidelig rundspørring, der flertallet sa de var positivet til fløytingen.

Firdaposten hev seg også på med en rundspørring på nett.

Ifølge avisa hadde flertallet, 83 prosent, av de 200 som hadde stemt, sagt seg positive til at Hurtigruta skulle fløyte i havna.

Full fløyt
Ifølge avisa reagerte Hurtigruta kjapt på henvendelsen fra havnesjefen

Som det står i Firdaposten:

«Fredag morgon kom sørgåande Hurtigrute «Finnmarken» til Florø, og presis 07.45. blæs ho fire lange støyt i fløyta og helste florøværingane god morgon - til glede for mange, men sikkert også til irritasjon for nokon. »

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere