*Nettavisen* Nyheter.

TV 2: David Toska prøveløslatt for første gang

LØSLATT: David Toska er prøveløslatt. Foto: Alf Ove Hansen (SCANPIX)

David Toska, hovedmannen bak NOKAS-ranet, skal være prøveløslatt, skriver TV 2.

13.07.18 19:48

Saken oppdateres.

NOKAS-raneren, David Toska, er prøveløslatt for første gang, melder TV 2.

Han var nær å bli løslatt i 2016, men han brøt vilkårene og ble satt på lukket soning. Han har i en lang periode sonet med fotlenke, men den ble tatt av i mai, ifølge TV 2.

Toskas advokat Øystein Storrvik ønsker ikke å kommentere løslatelsen, men bekrefter at Toska er løslatt på prøve.

- Han har studert på universitet under hjemmesoningen, og kommer nok til å fortsette med det, sier Storrvik til Nettavisen.

NTB skriver at Toska i løpet av soningen har blant annet studert fysikk og matematikk. Etter det TV 2 får opplyst er planen å fortsette å studere fag innenfor IKT og data på universitetet, ifølge NTB.

David Toska ble utpekt som hovedmann da ranere stormet lokalene til Norsk Kontantservice i Stavanger i 2004. Han rømte landet, men ble pågrepet i Spania ett år etterpå.

Ranerne fikk med seg et utbytte på 57,4 millioner kroner, noe som gjør det til norgeshistoriens største ran.

David Toska hadde i utgangspunktet sin første mulighet til å begjære seg løslatt i slutten av august 2016. Men, etter et møte med Metkel Betew, som ble dømt til 16 års forvaring med en minstetid på ti år for Nokas-ranet, ble prosessen satt på vent og Toska overført til lukket soning. I mars var Toska tilbake i åpen soning igjen.

En prøveløslatelse er formelt sett en del av straffen fordi man ilegges enkelte vilkår. I Toskas tilfelle innebærer det blant annet at han ikke får omgås kriminelle eller personer som ble dømt i NOKAS-saken, skriver TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.