Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 advarer ansatte mot smøreturer

Foto: Bjørn Erik Larsen, Scanpix
I løpet av de seneste par årene har medarbeidere i TV 2 fått advarseler etter at de sammen med familien har vært på smøreturer til Syden – spandert av ukebladene Se og Hør og Her og Nå.

- Vi har i noen tilfeller vært nødt til å slå ned på dette og gi korreks, for det er totalt uakseptabelt at profilerte medarbeidere deltar på ukebladreiser til en verdi av 40.000 kroner, eller vel så det.

- I TV 2 har vi vår egen etikkplakat. Den sier bl.a. at det er forbudt for våre medarbeidere å delta i reklameopplegg. På dette punktet er vi strengere enn NRK, sier konserndirektør Rune Indrøy i TV 2-gruppen til Bergens Tidende.

Men overtrampene har ikke fått konsekvenser for dem på annen måte, presiserer han.

Etter det Bergens Tidene erfarer er det først og fremst programlederen i « Vil du bli millionær», Frithjof Wilborn (bildet), som skal ha irritert TV 2-ledelsen. Han har to ganger forbrutt seg mot kanalens interne etikkregler. Her og Nå betalte et to ukers opphold i Thailand for han og familien. På Se og Hørs regning har Wilborn og familien dratt til Anfi Del Mar på Gran Canaria. De andre som gikk over streken i et tilsvarende ukebladopplegg tok advarselen ad notem.

Norske medier er stadig utsatt for finurlige og utspekulerte forsøk på smøring fra ulike nærings- og interessegrupper som vil oppnå gunst og oppmerksomhet. Derfor har de store fjernsyns- og avishusene laget interne etikkregler for å verne om journalistenes og redaktørenes integritet og uavhengighet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!