Gå til sidens hovedinnhold

TV 2 bekrefter: Kjenner seg igjen i flere saker med seksuell trakassering

Fire personer har fått sparken

TV 2 bekrefter at fire personer har fått sparken som følge av seksuell trakassering i selskapet.

Radio- og TV-profil Aleksander Schaus Twitter-tirade om seksuell trakassering har vært blant det siste døgns store samtaleemner.

Schau omtalte flere grove hendelser av seksuell trakassering som skal ha foregått på norske arbeidsplasser.

Han har fortid i blant annet TV 2, og lørdag bekrefter TV 2 overfor NRK at de kjenner igjen flere av tilfellene Schau trekker frem på Twitter.

Flere ble oppsagt

- Fem av hendelsene kjenner vi igjen, og disse har foregått her i TV 2. Alle har endt med oppsigelse eller avslutning av kontrakt, unntatt én hendelse som har endt med en kraftig advarsel, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, til NRK.

Willand forteller til NRK at det i hennes tid i TV 2 har vært få saker med seksuell trakassering, men at de som har vært, har blitt håndtert.

- Dette er ikke noe vi vil feie under teppet. Er noen av de andre hendelsene beskrevet fra TV 2, er ikke dette noe jeg kjenner til, men helt uakseptabelt. Vi avhengige av at de involverte eller kollegaer melder fra, slik at vi kan ta tak i det. Foregår det lignende hos oss nå er dette helt uakseptabelt, sier Willand til NRK.

I tillegg skal noen av hendelsene ha skjedd hos NRK. Det bekreftet Schau overfor NRK fredag.

Roser Schau

Desta Marie Beeder, som tidligere jobbet i TV 2, roser Schau for å ta et oppgjør med problemet.

- Jeg støtter Aleksander veldig. Det er veldig viktig at han har tatt opp dette, sier Desta Marie Beeder til Aftenposten.

På Instagram har hun lagt ut et bilde av Schau med teksten «min venn og helt». Hun sier til Aftenposten at hun selv ikke har opplevd seksuell trakassering, men støtter det oppgjøret Schau nå har tatt.

- Jeg kjenner Aleksander som en person med et sterkt moralsk kompass. Han er en spesiell person på en god måte, sier Beeder.

Les også

Voldsomt oppgjør med sex-trakassering i Norges TV-bransje

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken