RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2: Drapsoffer selv dømt for drapsforsøk

En mann i 40-årene ble natt til lørdag funnet drept på parkeringsplassen ved Lindeberg. skole. Etterforskere jobber på stedet.
En mann i 40-årene ble natt til lørdag funnet drept på parkeringsplassen ved Lindeberg. skole. Etterforskere jobber på stedet. Foto: Henrik Skolt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Etterforskerne mener drapet på Lindeberg kan være hevn fra en gjengkonflikt.

En mann i 40-årene er funnet drept på Lindeberg i Oslo (les egen sak her). 

TV2 melder at mannen selv ble dømt for drapsforsøk i 1997.

Ifølge kanalen be han dømt til åtte års fengsel. En av politiets teorier skal være at drapet natt til søndag dreier seg om hevn i en gjengkonflikt fra 1990-tallet.

Høsten 1996 ble tre unge menn forsøkt drept med en Mauserpistol i løpet av noen få timer. I retten hevden den da 23 år gamle gjerningsmannen at han var sinnssyk og hørte stemmer, men dommerne avviste dette. De mente at 23-åringen, som opprinnelig kommer fra Pakistan, har mangelfullt utviklede sjelsevner, og dømte ham til åtte års fengsel og fem års sikring.

Bakgrunnen for drapsforsøkene skal ha vært at de andre mennene plaget og mobbet ham. Lørdag meldte flere medier raskt at drapsofferet på Lindeberg er den samme mannen.

– Vi kjenner til den saken. Men i hvilken grad tidligere historikk har noe med dette å gjøre, kan vi ikke svare på nå, sier Metlid til NTB.

Hun kan ikke svare på om mannen i dag er tilknyttet noe gjengmiljø.

FUNNET VÅPEN: Kriminalteknikere undersøker området der det ble funnet våpen etter at en mann ble funnet drept natt til lørdag ved Lindeberg skole i Oslo.

Skytevåpen med lyddemper

Mannen ble funnet død, med omfattende hodeskader, på en parkeringsplass ved Lunderud skole. Han ble drept rundt midnatt.

Et skytevåpen med lyddemper er funnet like i nærheten av åstedet, og politiet setter våpenet i forbindelse med drapet. Våpenet er sikret, og funnstedet sjekkes, tvitrer operasjonssentralen i Oslo.

Politiet bekrefter nå at mannen ble skutt. Våpenet er sikret, og funnstedet sjekkes, tvitrer operasjonssentralen i Oslo.

– Ikke tilfeldig offer

– Politiet har så langt ikke grunn til å tro at mannen er et tilfeldig offer, men så tidlig i en etterforskning holder vi alle muligheter åpne, sier politiinspektør Grete Lien Metlid, leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser.

Hun opplyser at politiet foreløpig ikke har noen mistenkte i saken. Politiet holder lørdag ettermiddag en presseorientering om saken.

Politiet jobber fortsatt for å komme i kontakt med personer som har vært i området. Blant annet dreier det seg om noen unge gutter som gikk på buss 79 i retning Holmlia fra Lindebergsenteret omtrent klokka 0.07. Guttene er kun vitner i saken, presiserer politiet.

Andre vitner

Etterforskerne ønsker også å snakke med andre vitner som kan ha gjort observasjoner eller har vært i området mellom Lindeberg skole og Lindebergveien ved midnatt og i timene før. I tillegg bes andre som kan vite noe om det som har skjedd, om motivet for drapet eller på gjerningspersonene å ta kontakt.

Kriminalvakta i Oslo politidistrikt bekrefter overfor NTB at mannen høyst sannsynlig ble drept rundt midnatt. Meldingen om drapet kom noen få minutter over klokka tolv, og like før skal mannen ha oppholdt seg et annet sted, ifølge vitner.

Undersøkte flere boliger

Ifølge NRK har etterforskerne dannet seg en oppfatning om hvem som kan stå bak drapet. Etterforskerne skal også ha undersøkt flere boliger natt til lørdag og utover i morgentimene.

Mannen i 40-årene ble funnet på en parkeringsplass ved Lindeberg skole. En person varslet politiet om dette. Den døde hadde omfattende hodeskader, og ved 4-tiden opplyste operasjonsleder André Kråkenes til NTB at saken etterforskes som et drap. (©NTB)

Politi og krimteknikere er på stedet ved Lindeberg skole i Oslo natt til lørdag etter at en mann i 40-årene ble like etter midnatt funnet død på parkeringsplassen ved skolen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere