Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2-Fleime til Se og Hør

Foto: TV 2/Se og Hør/Montasje
Sist oppdatert:
Anita Fleime betalte Ole Christian Bach for et TV 2-intervju. Nå går hun til betalingsjournalistikkens høyborg.

Overfor Nettavisen bekrefter den profilerte journalisten at hun sier opp i TV 2s nyhetsavdeling for å gå til ukebladet Se og Hør.

- Jeg skal jobbe med god journalistikk, og lage gode intervjuer med både kjendiser og finansmennesker, sier Anita Fleime (44) til Nettavisen.

Det skapte store bølger i TV 2 da det ble avslørt at Fleime hadde betalt 50.000 kroner av egen lomme for å få et eksklusivt intervju med finansakrobaten Ole Christian Bach i Oman i 2005. TV 2 tok på det sterkeste avstand fra betalingsjournalistikken, og omplasserte journalisten.

Fleime ble særlig kritisert for å ha betalt en kriminell på flukt.

Hudflettet av ledelsen
- TV 2 Nyhetene er meget kritisk til å betale for å få intervjuer, vår praksis er å avvise betaling fordi betalingsjournalistikk svekker medienes troverdighet, sa nyhetsdirektør Kjetil Øvre Helland da saken ble kjent.

Fleime ble umiddelbart omplassert da saken kom ut i media. Hun fikk tilbud om å jobbe i TV 2s nye internettsatsning, noe hun valgte å takke nei til.

- Jeg er ferdig med den saken. Nå ser jeg framover og gleder meg til å begynne i ny jobb i Se og Hør. Men jeg vil sikkert vil savne mange av de gode kollegene i TV 2, skriver Fleime i en avskjedsepost til kollegene.

- Har hun sagt det?
Nyhetsredaktør Øvre Helland sier til Nettavisen mandag ettermiddag at TV 2 tar avgjørelsen hennes til etterretning:

- Vi takker henne for innsatsen gjennom mange år og ønsker henne lykke til videre.

- Hva er din kommentar til hennes utsagn om at hun nå skal drive med «god journalistikk»?

- Har hun virkelig sagt det? Nei, jeg vil ikke gi noen ytterligere kommentar til hennes oppsigelse.

Avslørt av eks-Se og Hør
Det var blant tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs som avslørte Fleime. Melnæs er persona non grata i Se og Hør, etter at han avslørte bladets arbeidsmetoder og betalingspraksis i boka «En helt vanlig dag på jobben».

Nå blir Anita Fleime selv journalist i ukebladet som det siste året har vært i fokus for nettopp betalingsjournalistikk.

- Jeg har jobbet i Aftenposten, VG, Dagsrevyen, NHO og TV 2. Og nå blir det altså Se og Hør. Det gleder jeg meg til, sier Fleime, som får stillingstilttelen «seniorreporter».

44-åringen leverte sin oppsigelse til TV 2 mandag, og begynner i den nye jobben 1. februar.

- Etter mange fine år i TV 2, er tiden nå moden for nye utfordringer. Det blir spennende å få være med på den videre utviklingen av Se og Hør og jobbe i Aller-konsernet, skriver Anita Fleime i sin avskjedshilsen til TV 2-kollegene.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!