RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 flytter «Skavlan» til lørdag for å kapre seere


Fredrik Skavlan har hatt dårlig seertekke siden overgangen til TV 2. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Fredrik Skavlan har hatt dårlig seertekke siden overgangen til TV 2. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
TV 2 flytter «Skavlan» fra fredag til lørdag. – Seertallene denne høsten har ikke vært tilfredsstillende, sier kanaldirektør Trygve Rønningen.

– Vi har sett at tre talkshow på NRK og TV 2 på fredagskvelden blir ett for mange. Derfor flytter vi nå programmet til lørdag kveld – til det beste for seerne, forteller kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 i en pressemelding fredag.

Ifølge Nettavisen hadde programmet fredag 30. november kun 183.000 seere, det dårligste til nå. Til sammenligning så 698.000 «Lindmo» på NRK. På det aller meste har «Lindmo» hatt 821.000 seere høst, mot 440.000 for «Skavlan».

Fra 12. januar

Fredrik Skavlans program har sesongpremiere på TV 2 lørdag 12. januar.

– Selv om «Skavlan» flyttes til lørdagskvelden på lineær-TV, vil programmet fortsatt være tilgjengelig på TV 2 Sumo fra fredag ettermiddag, i tråd med vår langsiktige digitale satsing på programmet, sier Rønningen.

Den versjonen som sendes på TV 2 Sumo, er også en lengre versjon enn den som sendes på vanlig TV.

Tettpakket lørdagskveld

Med flyttingen vil lørdagskvelden på TV 2 bestå av «Hver gang vi møtes», «God kveld Norge» og «Skavlan», i tillegg til Nyhetene, Været og Sporten.

På fredagskveldene vil «The Voice» og «Senkveld med Helene og Stian» sammen med Nyhetene, Været og Sporten fylle sendeskjemaet. De eksakte sendetidene for fredag og lørdag på TV 2 fra januar bestemmes senere.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere