RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 inn på teppet

SOS Rasisme har klaget inn TV 2 for Pressens Faglige Utvalg for hvordan kanalen dekket organisasjonens protestmarsj mot rasisme Krystallnatten.

SOS Rasisme er sterkt misfornøyde med måten TV 2 dekket arrangementet tirsdag på.

«SOS Rasisme har det siste døgnet blitt anklaget av TV 2 og Demokratene for å nekte jøder adgang til markeringen av krystallnatten. Organisasjonen klager nå TV-kanalen inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU)», heter det i en pressemelding fra organisasjonen.

- Vi beklager sterkt at TV2 bevisst unnlater å bringe fram våre opplysninger om arrangementet, og i stedet støtter seg på ville påstander fra et av Norges mest innvandrerfiendtlige miljøer, sier Trond Thorbjørnsen, l eder for SOS Rasisme i Norge, i meldingen.

Striden står om bruken av israelske flagg under marsjen, og utestengelsen av det innvandrerkritiske partiet Demokratene. SOS Rasisme mener TV2-innslaget fikk det til å virke som om organisasjonen nektet alle jøder å bære davidsstjernen og delta i marsjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere