TV 2 lanserer ny sportskanal, «TV 2 Sport», i august 2018. Det melder TV- kanalen i en pressemelding.

TV 2 Sport skal vise fotball, med blant annet kamper fra Premier League, Champions League, Europa League og UEFA kvalifiseringskamper til EM og VM for menn, samt sykkelritt og håndball.

Til sammen vil kanalen tilby over 1.000 timer live sport.

- Vi gleder oss til å vise frem en svært rikholdig sportsmeny på helt ny kanal. På «TV 2 Sport» får du det beste av det beste innen fotball, sykkel og annen spennende sport. Dette blir tidenes innholdstilbud på en norsk sportskanal med over 1000 timer live sport. «TV 2 Sport» vil være med å komplettere en fantastisk bukett av kanaler og programmer som TV 2 kan tilby lineært, på TV 2 Sumo og via våre viktige distribusjonspartnere, sier Trygve Rønningen, kanaldirektør i TV 2, i pressemeldingen.

- Trenger en ny kanal

TV 2 har allerede «TV 2 Sportskanalen», og ifølge Rønningen er det ennå ikke bestemt hva som vil skje med den når «TV 2 Sport» lanseres.

- Sportskanalen blir foreløpig liggende, og så får vi se utover sommeren hvordan vi serverer vår sportsmeny. Men foreløpig er den i live.

- Ser dere for dere å kun ha «TV 2 Sport» fra høsten av?

- Nei, den beslutningen er ikke tatt. I høst har vi sikret oss mange flere rettigheter enn det vi har hatt før, og hvis man kjøper mer rettigheter enn det én sportskanal har plass til, må man lage en ny kanal, sier Rønningen, og fortsetter:

- Det er avspark på en fotballbane hver eneste dag gjennom hele høsten, og da trenger vi en ny kanal.

Vet ikke om den blir gratis

«TV 2 Sport» vil bli tilgjengelig via TV 2 Sumo og hos TV-distributører. Hvorvidt «TV 2 Sport» vil bli en betal-kanal eller ikke, kan ikke Rønningen svare på ennå.

- Vi har ikke bestemt hvordan vi vil servere kanalen til publikum ennå, og distribusjonsrettighetene til kanalen er ikke forhandlet. Så det må vi komme tilbake til, sier Rønningen, og avslutter:

- Det som er helt sikkert er at den vil finnes i TV 2 Sumo-sortimentet.