Han ble pågrepet tirsdag og fremstilt for fengsling i Oslo tingrett torsdag. Retten har gått med på at vilkårene for overlevering til Kroatia er oppfylt, men at han skulle løslates i påvente av at saken behandles ferdig, ifølge TV 2.

Mannen blir likevel sittende i varetekt fram til over helgen ettersom politiet har anket avgjørelsen til Borgarting lagmannsrett. Han nekter for anklagene.

– Vi kommer til å anke avgjørelsen om overlevering, men vi har tatt betenkningstid fordi vi må gjøre noen egne undersøkelser, sier mannens forsvarer, advokat Øyvind Bratlien.

Politiadvokat Birgitte Valen i Kripos bekrefter at mannen ble pågrepet tirsdag og at dette skjedde på bakgrunn av en europeisk arrestordre fra Kroatia.

Ifølge TV 2s opplysninger er mannen anklaget for fem krigsforbrytelser i 1991 og 1992. Det dreier seg blant annet om å ha fordrevet lokale kroater.

Bratlien opplyser at hans klient er født i det gamle Jugoslavia og at han kom til Norge på 90-tallet. Mannen er norsk statsborger.

På spørsmål om hvordan hans klient ser på en eventuell rettssak i Kroatia, svarer forsvareren at mannen frykter for sitt eget liv, og at han ikke får en rettferdig prosess.

– Det er vanskelig å føre beviser for en sak så mange år etterpå, sier advokat Øyvind Bratlien.

(©NTB)