RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2: Minst 199 asylsøkere mistet oppholdstillatelsen i 2017 etter løgn


Politiets utlendingsenhet på Svinesund høsten 2015 der de tok personalia og fingeravtrykk på asylsøkere som krysset grensen fra Sverige til Norge.
Politiets utlendingsenhet på Svinesund høsten 2015 der de tok personalia og fingeravtrykk på asylsøkere som krysset grensen fra Sverige til Norge. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
I 2017 har minst 199 asylsøkere som først har fått oppholdstillatelse i Norge, blitt avslørt i løgn. Det viser tall TV 2 har innhentet.

Politiets utlendingsenhet har opprettet et eget team som jobber med å avsløre personer som har fått oppholdstillatelse i Norge på feil grunnlag – såkalte tilbakekallingssaker.

Politiadvokat Arne Fjellstad i Bergen sier han tror det kan ligge flere slike saker blant de 16.754 asylsøkerne som fikk oppholdstillatelse etter den såkalte flyktningkrisen i 2015.

– Det vil være naivt å tro at det ikke er flere, sier han til TV 2.

Alle de 199 som i år har fått oppholdstillatelsen tilbakekalt, har tidligere blitt trodd av UDI eller utlendingsnemnda (UNE).

De siste tre årene har 1.880 personer blitt fratatt sin norske oppholdstillatelse, viser tall fra Utlendingsdirektoratet. Minst 437 av disse er tidligere asylsøkere.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere