TV 2 truer med å droppe nyheter på kanalen

DROPPER NYHETER?: TV 2-sjef Olav Sandnes sier det ikke er gitt at TV 2 skal drive med nyheter. Han gir klar melding til regjeringen om at det er for dyrt.

DROPPER NYHETER?: TV 2-sjef Olav Sandnes sier det ikke er gitt at TV 2 skal drive med nyheter. Han gir klar melding til regjeringen om at det er for dyrt. Foto: (Mediehuset TV 2)

– Ingen selvfølge at TV 2 skal ha nyheter,  sier TV 2-sjef Olav Sandnes.

19.11.15 16:32

I dag var det høring om allmennkringkasting og mediemangfold. TV 2-sjef Olav Sandnes kom med en krystallklar beskjed til regjeringen, skriver Dagens Næringsliv.

- For at TV 2 også i fremtiden skal kunne påta seg oppgaver som ikke er lønnsomme, må staten vise vilje og ta grep for å kompensere kostnadene som følger med oppdraget, sier Sandnes, til DNs nettutgave.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

Programleder Mah-Rukh Ali under sending på TV 2 Nyhetskanalen. Bildet er tatt i en annen anledning. Foto: Marit Hommedal (NTB Scanpix)

Sandnes vil ha forutsigbarhet

Sandnes sier det ikke holder med gode intensjoner, men at politikerne nå må ta konkrete grep.

Kommer du til å savne TV 2-nyhetene, dersom de tas av skjermen? Delta i meningsmåling nederst i artikkelen.

Bakteppet er at TV 2s nåværende avtale med staten løper ut i 2016, og at TV 2 ikke synes regjeringen er tilstrekkelig opptatt av å gi TV 2 forutsigbare rammevilkår, skriver avisen.

Nylig ble det også kjent at TV 2 sliter med seertallene på den mest påkostede dramaserien kanalens historie. «Okkupert» har hatt nedgang i seertallene siden premieren. Det er også varslet at kanalen skal gjøre kutt på 120 millioner kroner neste år.

Krass beskjed fra TV 2-sjefen

Sandnes viser også til at TV 4 i Sverige har begrenset sin dekning til Stockhol, hvor hovedkvarterer ligger. De har gitt opp å være allmennkringkaster.

Ifølge DN minnet også Sandnes om at TVNorge for flere år siden droppet å produsere og sende nyheter.

- Likevel later noen til å tro at TV 2 alltid, uansett, vil fortsette å påta seg et samfunnsansvar uten at dette kompenseres. La meg si det med en gang. Slik er det ikke, sa Sandnes.

- Det har vi simpelthen ikke mulighet slik mediemarkedet nå er blitt.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.