RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 truer med å droppe nyheter på kanalen


DROPPER NYHETER?: TV 2-sjef Olav Sandnes sier det ikke er gitt at TV 2 skal drive med nyheter. Han gir klar melding til regjeringen om at det er for dyrt.
DROPPER NYHETER?: TV 2-sjef Olav Sandnes sier det ikke er gitt at TV 2 skal drive med nyheter. Han gir klar melding til regjeringen om at det er for dyrt. (Mediehuset TV 2)
Sist oppdatert:
– Ingen selvfølge at TV 2 skal ha nyheter,  sier TV 2-sjef Olav Sandnes.

I dag var det høring om allmennkringkasting og mediemangfold. TV 2-sjef Olav Sandnes kom med en krystallklar beskjed til regjeringen, skriver Dagens Næringsliv.

- For at TV 2 også i fremtiden skal kunne påta seg oppgaver som ikke er lønnsomme, må staten vise vilje og ta grep for å kompensere kostnadene som følger med oppdraget, sier Sandnes, til DNs nettutgave.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

Programleder Mah-Rukh Ali under sending på TV 2 Nyhetskanalen. Bildet er tatt i en annen anledning.

Sandnes vil ha forutsigbarhet

Sandnes sier det ikke holder med gode intensjoner, men at politikerne nå må ta konkrete grep.

Kommer du til å savne TV 2-nyhetene, dersom de tas av skjermen? Delta i meningsmåling nederst i artikkelen.

Bakteppet er at TV 2s nåværende avtale med staten løper ut i 2016, og at TV 2 ikke synes regjeringen er tilstrekkelig opptatt av å gi TV 2 forutsigbare rammevilkår, skriver avisen.

Nylig ble det også kjent at TV 2 sliter med seertallene på den mest påkostede dramaserien kanalens historie. «Okkupert» har hatt nedgang i seertallene siden premieren. Det er også varslet at kanalen skal gjøre kutt på 120 millioner kroner neste år.

Krass beskjed fra TV 2-sjefen

Sandnes viser også til at TV 4 i Sverige har begrenset sin dekning til Stockhol, hvor hovedkvarterer ligger. De har gitt opp å være allmennkringkaster.

Ifølge DN minnet også Sandnes om at TVNorge for flere år siden droppet å produsere og sende nyheter.

- Likevel later noen til å tro at TV 2 alltid, uansett, vil fortsette å påta seg et samfunnsansvar uten at dette kompenseres. La meg si det med en gang. Slik er det ikke, sa Sandnes.

- Det har vi simpelthen ikke mulighet slik mediemarkedet nå er blitt.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere