RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 vet hvem som hacket web-TV

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
En halv million kroner kan de sorte skjermene under Everton-Brann ha kostet TV 2.

(iBergen.no) Everton-Brann ble en dyr lærepenge for TV2 og web-redaktør Helge Høibraaten.

Da Brann møtte Everton på Goodison park i forrige uke, var det mulig å kjøpe kampen på TV2 Sport og på web-TV. Men det siste ble en lite hyggelig opplevelse for mange.

- Vi hadde en hacker i systemet som hadde utnyttet et smutthull vi trodde var tettet for lenge siden. Det var blitt åpnet igjen ved en feiltagelse. Nå har vi stengt det igjen, legger web-redaktør Helge Høibraaten til for ordens skyld.

- Det verste for oss var at folk fikk en dårlig opplevelse, selv om saken også har en økonomisk side.

Tapte en halv million
- Vi tør ikke tenke på de indirekte tapene, men vi kan fort komme til å se at de direkte tapene i form av folk som må refunderes sine utgifter og manglende inntekter til folk som ikke fikk tilgang til kampen, kan beløpe seg til opp mot en halv million kroner, sier TV2s web-redaktør, Helge Høibraaten.

Og med de indirekte tapene mener han troverdighet, folks tillit til systemet og andre ting som kan ramme TV 2 økonomisk.

- Det er forferdelig for oss når kundene opplever produktet annet enn førsteklasses. Det vil ikke skje igjen på denne måten, bedyrer Høibraaten og forteller at plattformen ville ha tålt dette om noen skulle forsøke seg igjen.

Vet hvem det er
- Vi vet hvem det var som gjorde det. Han har rett og slett spredt en link som gikk direkte mot hans eget abonnement til tusenvis av brukere gjennom forskjellige debattfora. Og dermed så gikk all gratisseingen direkte mot vår kapasitet.

- Betyr det at dere vil straffeforfølge vedkommende og kreve erstatning?

- Det vet jeg ikke. Det har vi ikke tatt stilling til ennå, sier Høibraaten.

Forretningshemmelighet
- Hvor mange kan se fotball på web-TV samtidig uten at systemet bryter sammen?

- Det er en forretningshemmelighet, men du kan skrive at det ikke er noen som er i nærheten av å kunne sende noe samtidig til så mange, forsikrer han.

- Men hva skjer hvis det blir for mange?

- Vi stenger for salg lenge før det og setter opp et «utsolgt»-skilt hvis vi føler at vi nærmer oss et kritisk nivå enkelte steder. Men i dag har vi så god kapasitet at det ikke vil inntreffe ofte, mener han.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere