*Nettavisen* Nyheter.

TV 2 vil ha ny runde «Idol»

Foto: Scanpix

- Vi vil veldig gjerne ha en ny runde med Idol på TV 2, men vi har ikke underskrevet noen kontrakter ennå, sier informasjonssjef i TV 2, Geir Mikalsen, til TV 2 Nettavisen.

14.08.03 20:59

Det er ingen tvil om at «Idol» ble en suksess for TV 2. Første program trakk ikke all verden av seere, men populariteten steg etter hvert og finalen samlet over en million tv-seere.

Etter «Torsdagsklubben»

Dermed var det ikke langt unna TV 2-rekord for Idol. Programmet havner på andreplass på TV 2s toppliste for underholdningsprogrammer. Kun Torsdagsklubben 31. oktober 2002, som ble sett av 1.200.000, har hatt høyere tall når man ser bort fra sports- og nyhetssendinger.

Av ti Idol-finalister fikk fire platekontrakt etter at programmet var slutt. Både Kurt, David og Gaute har gitt ut singler, men Orji har ikke kommet så langt ennå.

Avtaler må i boks

TV 2 har ikke kommet lengre i planleggingen av neste runde, enn at de ønsker å kjøre en omgang til. Det er foreløpig ikke gjort noen avtale med produksjonsselskapet eller BMG, og det er heller ikke satt opp noe nytt dommerpanel eller nye programledere.

Det blir neppe aktuelt for årets Idol-programledere Harald Rønneberg og Thomas Numme å gå på en ny runde med «Idol». Det ryktes nemlig at de får andre oppgaver for TV 2 denne høsten.

Det er heller ikke tatt stilling til om neste omgang vil inneholde andre elementer enn det årets program gjorde.

Dersom alt går i orden, vil «Idol» sendes en gang til neste år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.