Gå til sidens hovedinnhold

TV 2-Wenche testet Røkkes Clinton-reker

Kjell Inge Røkke tok med Bill Clinton på rekeparty i Oslofjorden. TV 2-kokk Wenche Andersen testet Røkke-rekene.

Rådhuskaia (NETTAVISEN): Ekspresident Bill Clinton klatret ombord i reketråleren «Trygg» på Rådhuskaia i Oslo torsdag ettermiddag.

SE OGSÅ:Intervju med Clinton og flere bilder

Rekefisker og Clinton-kompis Kjell Inge Røkke hadde invitert med saksofonspilleren og foredragsholderen på rekecruise i Oslofjorden.

Tidligere har de to kompisene vært på fluefiske i Norge, og Clinton kvitterte med å skryte uhemmet av den norske forretningsmannen under en markering ved Aker Kværners verft i Philadelphia i USA.

Kom rekende med flyndre
Forrige onsdag debuterte Røkke som rekeselger ved Rådhuskaia i Oslo, og tirsdag denne uken ble han pappa, før han altså toppet en «ganske ordinær uke» med cruise med en ekspresident...

Da Nettavisen møtte Røkke på kaia torsdag morgen, virket han uanfektet av at han skulle få storfint besøk seinere på dagen. Rekene og flyndrene gikk unna i et voldsomt tempo, og finansmannen sjøl hadde trukket i blå kjeledress og plastikkhansker og målte opp rekene i literspann.

Saftige Røkke-reker
Nettavisen lot TV 2-kokk Wenche Andersen teste rekene til milliardæren. Hun la særlig vekt på farge, konstisens, lukt og smak i sin uhøytidelige test av rekene som senere på dagen skulle serveres selveste Clinton.

- Disse rekene var saftige og gode. De var akkurat passe salte, sier Wenche.

TV2 kokken er ikke i tvil: Røkke kan sin sjømat!

Reketest som sa seks!
- Ofte er rekene du finner i butikken altfor salte. Disse var derimot perfekte. I tillegg lukter de godt, og har en nydelig farge. Det er noen av de beste rekene jeg har smakt på lenge, fortsetter hun

Wenche gir Røkke karakteren seks på en skala fra en til seks.

- Jeg kunne gjerne sittet med bena dinglende fra en eller annen bryggekant og spist disse rekene rett fra posen. Dette er reker jeg kunne tenke meg å kjøpe, forteller hun til Nettavisen.

Nybakt pappa
Om Clinton dinglet med beina fra skutesida under utflukten torsdag ettermiddag, sier historien ingenting om. Men foruten forretninger, snakket de to kompisene etter all sannsynlighet om gleden ved å bli foreldre.

Tirsdag ble Kjell Inge Røkke pappa til en gutt. Den lille nyfødte er Røkkes og Anne Grete Eidsvigs andre barn.

LES SAKEN: Røkke ble pappa

- Hva synes du om å bli pappa igjen?

- Jeg fisker reker nå, var Røkkes eneste kommentar.

Røkke skal jobbe på fiskebåten fram til 1. juli, og så tar han ferie.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre