*Nettavisen* Nyheter.

TV 3 fikk Nanny-smekk

Pressens Faglige Utvalg mener TV 3 har opptrådt kritikkverdig ved å sende realityserien «Nannyhjelpen».

26.10.05 02:15

Det skriver utvalget i en pressemelding.

Det var en gruppe fagpersoner, deriblant Barneombudet, som sendte inn klagen til PFU. Klagen gjaldt de to første episodene av serien.

Ifølge klagerne, blir barn i familier med alvorlige problemer blottstilt og utlevert gjennom programmene, og de betegner framstillingen av barna som «grovt stigmatiserende».

TV 3 har på sin side tilbakevist på det sterkeste at det dreier seg om familier med alvorlige problemer. De har vist til grunnlaget for hele programkonseptet, nemlig at seerne skal kunne kjenne seg igjen i egen familiesituasjon.

Pressens Faglige Utvalg skriver følgende i sin konklusjon:

«Utvalget synes det er vanskelig å ta stilling til påstanden om grov stigmatisering, som er blitt motsagt av de deltakende familiene. Utvalget vil likevel påpeke at TV 3 går svært langt i et gjentakende fokus på barnas negative atferd, både i vignetten og i programmene.

Utvalget finner det vanskelig å ta stilling til klagernes påstand om at eksponeringen av trivielle familiesituasjoner nødvendigvis er belastende for barna. Imidlertid finner utvalget at usikkerheten om dette tilsier at man må være spesielt varsom. Særlig gjelder dette i forhold til eksponering av barn som er i en alder hvor det kan tenkes at jevnaldrende reagerer på programmenes framstilling av familiene.

TV 3 har opptrådt kritikkverdig.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.