RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV-gruff for Friele

Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
Sist oppdatert:
Ap, SV og RV har fått med seg Sp i et forslag til nytt ordførerreglement i Bergen som forbyr Herman Friele å fronte sin egen kaffe på TV så lenge han er ordfører.

Det har vakt harme i deler av det politiske Bergen at Herman Friele opererer som frontfigur for sitt eget kaffehus , mens han er ordfører.

Ordføreren har slått tilbake og sagt at dette ikke er noe nytt han har begynt med etter at han ble ordfører. Hans rådgivere har instendig bedt ham om å fortsette å fronte merkevaren Friele fordi det er det beste for bedriften.

Friele synes ikke det er rettferdig at kaffehuset skal lide unødig fordi om han er ordfører.

I det fremseatte forslaget heter det at ordføreren kun kan fronte saker som har kommunale flertallsvedtak bak seg så lenge han er ordfører. Bare i unntakstilfreller kan bystyrets organer vedta at ordføeren kan fronte annen virksomhet og eierinteresser enn de kommunale, skriver Fanaposten.

Dersom Kristelig Folkeparti og Venstre slutter seg til forslaget, kan det nye reglementet gjelde allerede fra bystyremøtet 4.april. Fra da av må i såfall Herman Friele velge mellom TV-reklame eller ordførerjobben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere