*Nettavisen* Nyheter.

Tvang kvinner til sexsalg

Foto: (Scanpix)

Fire rumenere må i fengsel for å ha fraktet fem kvinner til Bergen og tvunget dem ut på gata.

14.01.08 14:49

(iBergen.no) Tre brødre var sammen med den ene mannens kone tiltalt for menneskehandel av fem kvinner. I dag falt dommen mot dem i Bergen tingrett, der de fikk fengselsstraffer på mellom halvannet til to år. Dette er andre gang på få måneder at tingretten har avsagt dommer for organisert menneskehandel.

Lurt til Spania og Norge
Til tross for at alle fire hevdet sin uskyld, ble ingen av dem trodd av retten. Den festet langt mer lit til politietterforskernes arbeid og ikke minst, de fem kvinnene som var ofre for sex-ligaen.

Deres rystende beretninger om hvordan de var blitt lurt og tvunget til å selge kroppen sin til fremmede, både i Barcelona og Bergen, var utslagsgivende for at de tiltalte ble dømt.

En av ofrene kom i kontakt med to av brødrene i hjemlandet Romania. Fattig og på jakt etter arbeid, lot hun seg lokke til Barcelona der hun ble lovet en jobb som servitør i en restaurant. Først da hun ankom den spanske byen ble det klart at restauranten ikke eksisterte. Under press om at hun nå skyldte brødrene penger, ble hun tvunget til å prostituere seg på gaten med mennene som overvåkere.

Etter noen uker på gata, ble hun forflyttet til Bergen der hun og de fire andre kvinnene ble sendt på «strøket» av deres halliker.

Avslørt tilfeldig
Kvinnene tjente til sammen 228.000 kroner for hallikene i Bergen, men så aldri et rødt øre av pengene.

Prostitusjonsvirksomheten ble oppdaget ved en tilfeldighet av to patruljerende politimenn som ba en av kvinnene legitimere seg. Da hun ble bragt inn til avhør og sto i fare for å bli sendt ut av landet, valgte hun å legge alle kortene på bordet for å få oppholdstillatelse. Hun bor i dag et annet sted i Norge under hemmelig identitet.

Politiet får mye ros fra tingretten for å ha stoppet et internasjonalt nettverk der kvinner ble systematisk utnyttet og tvunget til prostitusjon.

Stoppet i Norge
«Retten anser det lite tvilsomt at virksomheten ville ha gitt betydelig utbytte til de som organiserte virksomheten, og derved gjort forholdet grovt, dersom den ikke hadde blitt stoppet ved at norsk politi tok tak i saken og startet etterforskning.» heter det i dommen.

35-åringen, som anses som hovedmannen, ble dømt til to år og seks måneders fengsel, mens hans kone (24) ble dømt til to år. Hovedmannens ene bror på 42 år fikk også to års fengsel, mens den yngste, en 33-åring, fikk ett år og seks måneder.

Det er ikke kjent om de anker dommen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag