RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvangsgiftere kan kastes ut

Sist oppdatert:
En lovendring gjør at innvandrere som bidrar til tvangsekteskap kan miste oppholdstillatelsen og utestenges fra Norge på livstid.

Problemet med tvangsekteskapet er fortsatt stort i Norge.

TV 2 fortalte søndag om Nadia, som frykter at hun om få uker blir drept dersom hun ikke går med på å gifte seg med den fremmede mannen som faren har pekt ut for henne.

I oktober trådte en ny lovendring i kraft. Målet er å skremme innvandrerfamilier fra å tvinge sine døtre og sønner til å gifte seg.

- Hvis det er snakk om at en person har tvunget en sønn eller datter eller slektning til å inngå ekteskap, så er strafferammen slik at de kan utvises fra Norge, faktisk fra hele Europa, forklarer kommunalminister Erna Solberg til TV 2 Nyhetene

Men tross de nye reglene må offeret selv angi hvem som presset dem, for å avsløre at ekteskapet man er i ferd med å inngå faktisk er tvang.

Dermed blir alternativet til ekteskap ofte å bryte helt med sin egen familie.

- Jeg er altfor glad i familien min til å rømme, sier Nadia til TV 2 Nyhetene

Islamsk råd fordømmer mandag tvangsekteskap.

- Det er sjokkerende, og vi vil samarbeide med myndighetene for å hindre dette, sier leder for Islamsk råd, Zahid Mukhtar til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere