RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvangsprostituert ble avvist

Sist oppdatert:
UDI begrunner sitt avslag overfor en albansk kvinne som søkte om vitnebeskyttelse i forbindelse med tvangsprostitusjon med at det ikke kan søkes fra utlandet.

Aftenposten skriver om en henvendelse som ble sendt UDI i Norge, via den norske chargé d’affaires i Albania, fra blant annet Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), International Organization for Migration (IOM) og albanske myndigheter.

Avslaget ble gitt i fjor og i sin redegjørelse overfor Kommunal- og regionaldepartementet klargjør Utlendingsdirektoratet (UDI) at det ikke godtar henvendelser som kommer fra norske konsulater.

"Vi vil også bemerke at norske ambassader og konsulater ikke opptrer som fullmektiger for søkere", heter det blant annet i forklaringen fra UDI, ifølge Aftenposten.

Kvinnen, som skal ha blitt solgt til tvangsprostitusjon i Italia, har bidratt til etterforskning mot flere av bakmennene.

I regjeringens handlingsplan mot handel med kvinner og barn står det som første punkt at regjeringen vil arbeide for å sikre ofrene beskyttelse.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere