*Nettavisen* Nyheter.

Tvil om drapsmann var psykotisk

Foto: Scanpix

De sakkyndige kan ha tatt feil da de erklærte mannen som drepte en bussjåfør og en asylsøker i Valdres for psykotisk.

Statsadvokaten vil nå kalle inn nye sakkyndige, og det kan ende med ny rettssak, melder TV 2 Nyhetene.

Se nyhetsinnslag på web-tv her (abonnement)

Mannen fra Etioptia, som drepte Audun Bøland og en asylsøker, slapp en lang fengselsstraff fordi de sakkyndige mente han var psykotisk. Han ble kun dømt til behandling. Nå mener en overlege på Sannerud psykiatriske sykehus på Hamar at mannen ikke er psykotisk. Legen mener han heller ikke var det da han utførte drapene.

- Det er en overlege ved Sannerud sykehus som er av den oppfatning at gjerningsmannen ikke var psykotisk på gjerningstidspunktet, altså ikke utilregnelig. Vi fikk en uttalelse fra denne legen tidligere denne uken. Han er da helt uenig med det de to oppnevnte sakkyndige i saken har ment, sier Bodil Thorp Myhre, statsadvokat i Hedmark og Oppland, til TV 2 Nyhetene.

Familien til Audun Bøland er glad for at fagpersoner nå støtter deres syn. Nå kan drapssaken mot mannen, som lenge har kunnet gå fritt omkring på Hamar, komme opp på ny. For statsadvokaten mener det bør undersøkes om de sakkyndige tok feil:

- Slik jeg vurderer det nå er det mest naturlig at vi ber om at to nye sakkyndige oppnevnes for å foreta en ny vurdering, sier Bodil Thorp Myhre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.