RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tviler på Erna

Sist oppdatert:
Tidligere Høyre-leder Jan Petersen er usikker på om Erna Solberg er den rette til å få Høyre opp av grøfta.

Frp er større enn Ap og tre ganger så stort som Høyre på den siste meningsmålingen til VG. Nå er sentrale personer i Høyre i tvil om Høyre-leder Erna Solberg er i stand til å få velgerne til å velge Høyre.

Ifølge målingen har Frp oppslutning fra 34,5 prosent av de spurte, mens 31 prosent støtter Ap.

Høyre ligger langt bak med bare 11,6 prosent. SV ligger på 7 prosent, Sp på 5,4, KrF på 5 og Venstre på 3,1 prosentpoeng.

Tidligere Høyre-leder Jan Petersen skal mene at det er mulig at Erna Solberg vil greie oppgaven med å gjenreise partiet, men at det også er mulig at hun ikke vil greie det.

Petersen skal også mene at Solberg har et større press på seg for å kunne vise til resultater, enn det han selv hadde i sin ledertid. Bakgrunnen er at Erna Solberg selv aktivt arbeidet for å bli leder i partiet, og at hennes tilhengere greide å «kuppe» ledervervet svært kort tid etter at Petersen gikk av. Sistnevnte på sin side, måtte nærmest overtales til å ta ledervervet.

Tidligere Trondheims-ordfører Anne Kathrine Slungård vil gi Solberg frist fram til landsmøtet for å vise at hun har en visjon og langsiktig retning for hvor partiet bør gå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere