*Nettavisen* Nyheter.

Tviler på Krohn Devold

STORTINGET (TV 2 Nettavisen): Både Ap og SV tviler sterkt på at forsvarsminister Kristin Krohn Devold klarer å rydde opp i det økonomiske rotet i Forsvaret.

19.01.05 08:53

- Hun nærmer seg et punkt der det er vanskelig å tro at hun klarer å rydde opp, sier lederen av Stortingets forsvarskomité, Aps Marit Nybakk.

Også i SV er tilliten til Krohn Devold svært liten etter skandalen.

- At statsråden skal klare å rydde opp har jeg veldig vanskelig for å tro, sier SVs medlem av forsvarskomiteen Kjetil Bjørklund.

Sparker underordnede
Krohn Devold har gjort det klart at hun ikke vil la forsvarssjefen gå av som følge av overskridelsen, men hun godtar at generalinspektøren for Hæren, Lars J. Sølvberg, og lederen for Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO), Erik Hernes forlater sine stillinger.

Både Ap og SV mener det er for tidlig å konkludere i forhold til om statsråden selv bør ta går av.

- Det er for tidlig å si, men alle ser jo og vet jo at det er forsvarsministeren som har ansvaret, og at dette kommer på toppen av andre kritikkverdige forhold, sier Bjørklund.

Ekstra alvorlig
- Det er en veldig alvorlig sak. Det blir ekstra alvorlig når regnskapet for 2003 ikke er godkjent og statsråden har stått og sagt at hun har kontroll, sier Nybakk.

Til tross for at dette ikke er første gang Krohn Devold må svare for mangel på økonomistyring er Nybakk overrasket over milliard-sprekken

- Ja, det kom overraskende. Det er mye mer graverende enn det vi har hatt før.

Egen sak
Opposisjonen på Stortinget krever at forsvarsministeren redegjør for overskridelsene i en egen sak.

Stortingets kontrollkomite har allerede fått riksrevisjonens rapport om fjorårsregnskapet til behandling.

- Stortinget må se på hele økonomistyringen, sier Nybakk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag