RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Politiet)

Tviler på terrortiltale før nyttår

Sist oppdatert:
Etterforskningen av terrorsaken trekker ut. Påtalemyndigheten tviler på at det blir tatt ut tiltale før nyttår.

(iOslo.no) Torsdag var det nytt fengslingsmøte for Arfan Bhatti og 26-åringen som er terrorsiktet. Påtalemyndighetene ba om fire nye ukers varetektsfengsling i saken, og saken ser ikke ut til å komme for domstolene med det første.

- Når kan vi forvente å se en tiltale i denne saken?

- Vi etterforsker så raskt vi kan, og det er opp til statsadvokaten å ta ut tiltale, svarer aktor Thomas Blom til iOslo.no.

Tviler på 2006
Blom har tidligere sagt at en tiltale kunne være klar i desember, men tviler nå på at tiltalen kommer før nyttår.

- Da jeg sa at tiltalen kunne være klar i desember, sa jeg det med alle mulige forbehold. Jeg kan ikke si annet enn at saken er svært omfattende, og det er kommet spor som har tatt mye tid, sier Blom.

Torsdagens fengslingsmøte gikk for lukkede dører, i motsetning til forrige gang hvor pressen hadde full adgang. En av årsakene til de lukkede dørene nå var at påtalemyndighetene la frem nye bevis i saken.

- Vi mener vi har funnet nye ting som er relevante for denne saken, sier Blom, som ikke vil gå nærmere inn på hva slags bevis som ble fremlagt.

- Liten vekt i saken
Arild Holden er forsvarsadvokat for Arfan Bhatti og motsa seg begjæringen om lukkede dører. Han er ikke imponert over påtalemyndighetenes nye bevis i saken.

- Det er nye bevis, men som jeg ser det, har de liten vekt i forhold til terrorsiktelsen og skytingen mot synagogen, sier Holden til iOslo.no.

En av begrunnelsene for at møtet skulle gå bak lukkede dører var hensynet til privatlivets fred. Ifølge Holden skal dette ha gjeldt alle impliserte i saken, og ikke bare Bhatti.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere