RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Illustrasjon)

Tvillinger (3) nær druknet

Sist oppdatert:
Faren tok med seg sine tre barn ut i jolla uten redningsvest.

Søndag holdt det på å gå helt galt for en trebarnsfar utenfor Farsund. 20 meter fra land på Ullerøy vippet jolla rundt. Barna hadde ikke redningsvest, skriver Farsunds Avis.

Mannens åtte år gamle sønn klarte å svømme til land, men tvillingene på tre år - en gutt og en jente - ble liggende under vann i nærmere to minutter før faren klarte å berge dem i land.

Redningsskøyta «Hvaler» ble tilkalt, og måtte gå i ganske tung sjø rundt Lindesnes, ifølge Fædrelandsvennen. Skøyta var fremme etter 20 minutter.

- Da vi kom til stedet ventet de involverte inne i hytta de oppholdt seg i for helgen. Hyttenaboen var lege, og han var også på plass for å bistå. Jenta hadde store pusteproblemer etter å ha svelget mye vann. Gutten hadde kastet opp en del, og var naturligvis preget av hendelsen, sier Espen Maberg, skipper om bord på redningsskøyta, til Farsunds Avis.

Tvillingene ble fraktet til Farsund, der et Sea King redningshelikopter fraktet dem videre til sykehus i Kristiansand. Det skal ikke være fare for at noen av tvillingene får alvorlige men etter hendelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere