RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Tvinges til piggdekkavgift

Vegdirektoratet tvinger Bergen til å fortsette med avgiften det ble politisk enighet om å fjerne.

(iBergen.no) I fjor ble byrådspartiene (H, KrF og V) og Frp enige om å fjerne piggdekkavgiften høsten 2007. Nå vil Vegdirektoratet tvinge Bergen til å fortsette med avgiften, skriver BT.

Trafikkdirektør Ole Christian Torpp i Vegdirektoratet anbefaler i et brev til Samferdselsdepartementet at Bergen ikke får fjerne piggdekkavgiften. Begrunnelsen er at det vil være i strid med Forurensningsforskriften for lokal luftkvalitet.

Der heter det at man må innføre effektive tiltak når forurensningen overskrider grenseverdiene i over 35 døgn, skriver avisen.

I 2006 ble det rapportert om 35 overskridelser av døgngrenseverdien for svevestøv (PM10) på Danmarks plass. Det var driftsproblemer ved måleren på Danmarks plass i den mest forurensede perioden. «Det er rimelig å tro at det reelle antall støyperioder derfor var 37 i 2006», heter det i brevet, skriver avisen.

- Uansett vet vi at Bergen har høye verdier når det gjelder forurensning i vinterhalvåret. Biltrafikk og piggdekk er en av hovedårsakene, og da må vi gjøre det vi kan for å få redusert den, sier Torpp til avisen.

- Målet med piggdekkavgiften var å få den piggfrie andelen opp i 80 prosent. Det ser vi ut til å klare allerede i år, sier Anders Skoglund (V) til avisen.

Han mener, sammen med de øvrige byrådspartiene, at dette er grunn til å fjerne piggdekkavgiften.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere