RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvunget ut naken og kastet snø på

Sist oppdatert:
To ansatte i omsorgstjenesten er politianmeldt etter at de tvang en psykisk utviklingshemmet ut naken og kastet snø på ham i over et kvarter.

Fredrikstad kommune vil ikke kommentere selve hendelsesforløpet, men ifølge Fredriksstad Blad var det under en kraftig utagering at beboeren ved et omsorgssenter i distriktet ble tvunget ut i snøen uten tøy på.

Kastet snøballer
I et kvarter kastet to ansatte ved omsorgsenteret snøballer på mannen før de tvang ham til å sitte i en stol som var full av snø.

Hendelsen er meldt til Helsetilsynet som har opprettet personalsaker på de to medarbeiderne. Begge er suspendert fra sine stillinger.

Episoden fant sted for få dager siden.

Ikke fysisk skadet
Beboeren er ikke kommet fysisk til skade som resultat av det ufrivillige snøbadet.

- Etter hva jeg har fått opplyst, står det nå bra til med brukeren. Det har ikke oppstått noen fysisk skade. Utover dette vil jeg ikke kommentere saken. Politiet må få gjøre jobben sin, sier fagsjef Kirsten Piil i Fredrikstad kommune til avisen.

Politiet bekrefter at to ansatte i kommunen er anmeldt for legemsbeskadigelse, i forbindelse med behandlingen de ga en psykisk utviklingshemmet beboer i forbindelse med en utagering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere