RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tybring-Gjedde vil fristilles i innvandringssaker

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (FrP) i Stortinget i Oslo tirsdag.
Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (FrP) i Stortinget i Oslo tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Christian Tybring-Gjedde (Frp) betegner innvandringssaker som et samvittighetsspørsmål på linje med abortsaken. Han ber om å fristilles i Stortinget.

Oslo (NTB): Stortingsrepresentanten har skrevet et brev til Fremskrittspartiets stortingsgruppe der han ber om å bli fristilt i Stortinget – slik at han kan stemme etter egen overbevisning i disse spørsmålene, melder Aftenposten.

– Jeg kan ikke bryte med min egen samvittighet og sitte i stortingssalen og stemme for saker jeg er imot eller mot saker jeg er for, sier Tybring-Gjedde til avisen.

Han ønsker å ha muligheten til å stemme for en strengere innvandringspolitikk selv om det skulle bryte med avtalen som er inngått mellom regjeringen og KrF og Venstre.

– For meg er det snakk om et personlig samvittighetsspørsmål, på linje med hva abort er for KrF. Vi kan tape noen slag om bompenger, handlingsregelen og så videre. Men jeg kan ikke sitte og se på at samfunnet forvitrer, sier han.

Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik ønsker ikke å kommentere brevet overfor Aftenposten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere