RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tynne modeller stjal 8. mars

Foto: Birthe Steen Hansen (iBergen.no)
Sist oppdatert:
Modellbyrå ville slå et slag for tynne jenter på kvinnedagen og arrangerte fotoshoot midt på Torgallmenningen.

(iBergen.no) Like sikkert som at vinterferien regner bort eller far får et nytt slips til jul, så måtte 8. mars-feiringen i Bergen bli kuppet av lettkledde damer.

Miss Norway stilte
For kvinnedagen i Bergen har en tendens til å bli i overkant spektakulær. I 2006 dukket to blonde og barmfagre kvinner opp i en limousine på Torgallmenningen der feiringen av dagen var i full gang. De halvnakne damene hadde hver sin sexslave i bånd. Året før hadde et modellbyrå motevisning i et butikkvindu, der modellene viste fram undertøy.

I år var det DXD Models som sto for kontroversene. Fem lettkledde modeller, deriblant tidligere Miss Norway Linn Andersen, startet en fotoshoot ved Ole Bulls plass en halvtime etter at Ottar var gått på talerstolen et steinkast unna.

- Jeg var litt redd for at de skulle kaste egg på oss, sa Andersen under stuntet.

Poserte i undertøy
Det var ingen som fant fram verken tomater eller egg, men mange gjorde store øyne da modellflokken beveget seg sakte men sikkert mot folkemengden på Torgallmenningen, samtidig som de poserte for fotografen. I piskende regnvær og vind stilte to av modellene i bare en body under pelskåpen.

- Vi har plukket ut de tynneste jentene i stallen for å markere hva vi mener om Ottars holdning til fashion-modeller. Jenter kan godt være tynne og behøver ikke ha hår under armene for å bli respektert, sier modellagent Dan De Vero til iBergen.no.

- Tynne jenter mobbes
Han raser mot det han mener er en systematisk mobbing av kvinner man er misunnelig på, og hevder fashion-modeller ofte blir mobbet i oppveksten for sin tynne kropp.

- Janteloven er sterk i Bergen. Det som irriterer meg mest med Ottar er at de kan dømme jenter og kvinner som ønsker å stæsje seg opp og kle seg pent. De kritiserer mote- og modellbransjen jevnlig i media og derfor gjør vi dette. Hvorfor ikke respektere at en jente tar et slikt valg og synes det er gøy? spør De Vero.

- De får ikke ødelegge
Den etterhvert så skandalevante Ottar-kvinnen Ane Aadland sa tidligere i dag til iBergen.no at de fnyser av kuppforsøkene.

- Kommer det noen puppedamer til markering i år, så skal ikke de få ødelegge. Jeg synes det er imponerende hvor mye energi enkelte vil bruke for å ødelegge for andre. De vil likevel bare få ett minutts oppmerksomhet, sa Aadland, som er styremedlem og tidligere leder av Ottar Bergen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere