RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tynset-rådmann skal etterforske politiet

Sist oppdatert:
Rådmann Jan Egil Presthus i Tynset kommune ble i statsråd fredag utnevnt til sjef for den nye Spesialenheten for politisaker.

Spesialenheten er et nytt sentralt organ som vil ligge på Hamar. Enheten skal etterforske saker hvor embets- eller tjenestemenn i politi eller påtalemyndighet er anmeldt for straffbare handlinger i tjenesten. Spesialenheten erstatter dagens SEFO fra 1. januar 2005.

Presthus er ifølge en pressemelding fra Justisdepartementet utdannet cand. jur. fra 1986, og fikk advokatbevilling 1995. Etter embetseksamen arbeidet han først som saksbehandler i Justisdepartementet og deretter som saksbehandler og kontorsjef i Utlendingsdirektoratet.

Fra 1991 til 2000 arbeidet Presthus ved Asker og Bærum politidistrikt, først som politifullmektig og fra 1993 som politiinspektør. Fra 1993 til 1997 var han nestleder i Forvaltningsavdelingen, og fra 1997 arbeidet han ved Kriminalavdelingen, først som påtaleleder ved kriminalavdelingen og senere leder for kriminalavdelingen (kriminalsjef).

Siden 2000 har Presthus vært ansatt som rådmann i Tynset kommune.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere