RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Typisk aprilvær i sikte

Ha både solbriller og paraply i sekken, for været blir variabelt denne uka. Sjekk været hos deg.

Det fineste været denne uka ser ut til å komme fra Trøndelag og nordover.

Sjekk været hos deg på Nettavisens nye værsider

- Kystområdene i Troms, Nordland, Trøndelag, Møre og Romsdal får det fineste været hele uka, sier meteorolog Martin Qvindesland Grønnevet ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Men det betyr ikke at resten av landet får møkkavær.

- Direkte dårlig vær blir det vel ingen steder. Det kommer til å ligge en del morgentåke og lave tåkeskyer i sentrale østlandsområder tirsdag. Jeg frykter at det ikke sprekker opp før sent på ettermiddagen. Men det blir rolige vindforhold og verken kaldt eller varmt, så det blir ikke dårlig vær. Men minst sol er det nok sentrale områder på Østlandet og kysten av Vestlandet som får, sier meteorologen.

Kan man si at våren har kommet?

- Det er ikke noe pangvår, men det er litt mer fravær av vinter. Det blir litt mer vårlig, men det er ikke noen brå overgang til vår. April er en måned hvor vi kan se temperaturer opp mot 15-20 grader, men det blir ikke en så brå overgang. Vi er nok ferdig med den verste kulda. Men man skal ikke så høyt opp før det kan bli sludd og snø på onsdag. Kan godt hende at det kommer som sludd eller snø på Tryvann også, så vi er ikke helt over på sommertemperaturen ennå. Men i det store og det hele, så får vi håpe at vi er ferdig med vinteren. Vi har ikke noen store kuldebølger på gang og ingen hetebølger heller. Det blir vanlig aprilvær, så det skifter litt fra dag til dag, sier meteorolog Qvindesland Grønnevet.

Finvær i nord
Aller lengst nord vil det komme litt snø tirsdag, men ellers ser det bra ut fra Midt-Norge og nordover.

Longyearbyen får skyet og litt snø tirsdag formiddag, men fra ettermiddagen blir det opphold og litt sol. Vinden vil blåse østlig bris og det blir litt synkende temperatur.

Finnmark får lettskyet til pent vær tirsdag. Det blir noe mer skyet og utrygt for litt snø sør og øst på Finnmarksvidda. Vinden vil blåse øst- til sørøstlig bris, men det blir frisk bris i fjordstrøkene. Temperaturen blir stort sett uendret.

Troms og Nordland får lettskyet til pent vær tirsdag. Det blir noe mer skyet og utrygt for litt snø i grensetraktene. Vinden vil blåse øst-til sørøstlig bris og det blir stort sett uendret temperatur.

- Det blir østavind i nord og fint vær hele uka i Nord-Norge, sier meteorologen.

Onsdag får Nord-Norge lettskyet til pent vær. Det blir noe mer skyet og muligens litt lett snø i Øst-Finnmark og i grensetraktene. Vinden vil blåse østlig bris, men det blir lokal kuling i Troms og Finnmark. Det blir uendret temperatur. Fra torsdag til lørdag er det ventet lettskyet til pent vær, men det blir mer skyet og perioder med snø i Øst-Finnmark og i grensetraktene. Vinden vil fortsette å blåse østlig bris, men det blir tidvis kuling i Troms og Finnmark. Temperaturen holder seg uendret.

Trøndelag, Møre og Romsdal får lettskyet til pent vær tirsdag. Det blir litt regn i Nord-Trøndelag om morgenen. Det blir østlig og skiftende bris og stort sett uendret temperatur.

Onsdag får Vestlandet, Trøndelag, Møre og Romsdal tilskyende vær. Det blir litt regn i indre strøk av Trøndelag og Møre og Romsdal, men ellers blir det skiftende skydekke og perioder med sol. Vinden vil blåse skiftende bris og temperaturen blir uendret eller litt lavere. Fra torsdag til lørdag blir det skiftende skydekke, og det blir muligens litt regn på torsdag, men ellers blir det stort sett oppholdsvær. Vinden vil blåse bris omkring øst og sørøst, men lørdag blir det økende til kuling sør for Stad. Det blir litt stigende temperatur mot helgen.

Overskyet i sør
Det blir ikke direkte dårlig vær i Sør-Norge heller, men det kan ta litt tid før det sprekker opp i skylaget.

- Tirsdag blir en av de tørrere dagene denne uka. Mandag og onsdag kommer det til å være nedbør på Østlandet, sier meteorolog Qvindesland Grønnevet.

Vestlandet og Sørlandet får halvskyet til pent vær tirsdag. Det er mulighet for lave tåkeskyer på kysten første del av dagen. Vinden vil blåse skiftende bris og det blir stort sett uendret temperatur.

Østlandet får halvskyet til pent vær tirsdag, men det blir lave tåkeskyer på kysten og i lavlandet. Det blir skiftende bris og litt stigende temperatur.

- Det blir vekslende skydekke i Sør-Norge. Det blir perioder med regn i hele Sør-Norge i løpet av uka. Våtest blir det kanskje spesielt på Østlandet onsdag og på Vestlandet torsdag, men det blir også perioder med opphold og muligens litt sol. Det blir ingen store nedbørmengder. Det kan komme merkbart i grensetraktene mot Sverige onsdag, men det blir ingen varsellamper som blinker, sier meteorologen.

Onsdag får Sørlandet, Østlandet og fjellstrøkene i Sør-Norge tilskyende vær fra øst, og regn i løpet av formiddagen. Det blir lite eller ingen nedbør på Sørlandet. Vinden vil blåse østlig eller skiftende bris. Temperaturen vil stige litt. Fra torsdag til lørdag blir det skyet til halvskyet vær. Torsdag og lørdag blir det litt regn på sørlandskysten, men ellers blir det trolig oppholdsvær. Det blir skiftende bris og litt stigende temperaturer mot helgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere