RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyrefekting og eleganse

Sist oppdatert:
I søndagens sending av ”Skal vi danse” er det slowfox og paso doble deltagerne skal bryne seg på.

Det er ikke enkle dansestiler deltagerne skal danse i søndagens episode av ”Skal vi danse”. Slowfox er kategorisert som en svært vanskelig dans, mens paso doble krever innlevelse fra danserne.

Slowfox
Slowfoxen, eller slow foxtrot, oppstod før den engelske valsen og det blir sagt at denne dansen viser om et par kan danse eller ikke. Slowfox er en veldig pen danseform og den er litt elegant og litt jazzete. Slowfoxen er også en veldig fin stil å se på, samt at den er moro å kunne. Da slowfox er en noe vanskelig dans bør man ikke forsøke seg på denne før man er en litt øvet danser. Kan du grunntrinnene til dansen godt er dette mer enn nok for å imponere de du måtte ønske.

Paso Doble
Denne dansen gir straks assosiasjoner til spansk tyrefekting. Opphavet til dansen er utvilsomt spansk, men den har også blitt observert i Mexico. Grunnen til at man får assosiasjoner til tyrefekting er at musikken og bevegelsene får en til å føle at man er midt i en tyrefekting. Mannen er tyrefekteren - dama er ikke oksen, men hans røde kappe. Dansen ble for alvor populær på 1920-tallet.

Lyst til å lære å danse? Lær å danse med side2Dans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere