*Nettavisen* Nyheter.

Tyskere i båt: «Vi synker»

Slik var beskjeden fra de fem tyskerne ute i båt. Deretter hørte ingen noe fra dem før Redningshelikopteret fant dem.

09.08.06 07:11

Klikk og få siste nytt på mobilen

De fem tyske turistene ble funnet i god behold av et Sea King redningshelikopter, opplyser Hovedredningssentralen for Sør-Norge til TV 2 Nettavisen.

LES OGSÅ: Turister savnet på sjøen
LES OGSÅ: Bærplukker (81) savnet
LES OGSÅ: Førerløs båt funnet

Turistene ble funnet nordvest for Hitra utenfor Sør-Trøndelag.

Sank raskt
Den 23 fots aluminiumsbåten begynte å ta inn vann mellom Frøya og Hitra i Sør-Trøndelag ved halv fire -tiden i ettermiddag.

- Plutselig kom det mer og mer vann i båten. Jeg ringte straks hit til senteret og fortalte at båten tok inn vann. Han ba meg dra inn til land med en gang. Men båten sank så fort at før jeg var ferdig med å snakke, lå alle i sjøen, forteller den ene av turistene, Johannes Unger, til TV 2 Nyhetene etter den dramatiske redningsaksjonen.

De forliste visste ikke selv hvor de befant seg, annet enn at de var mellom Frøya og Hitra et sted.

Klamret seg sammen
Utleieren som ble oppringt tok straks kontakt med Hovedredningssentralen. I halvannen time lå de fem turistene i det 14 grader kalde vannet, mens de holdt hverandre i hendene. Flere ganger fikk de hodet under vann. De klamret seg til hverandre og forsøkte flere ganger å svømme. Men på grunn av krampe i beina var det vanskelig.

Til alt hell var det pent vær og opphold i området, og lite vind. Uten redningsvest hadde de trolig ikke kommet fra forliset med livet i behold.

- Jeg var aldri redd for å dø, for jeg trodde ikke at jeg kom til å gå under. Jeg hadde redningsvest på og jeg bare bare bekymret for kulden, sier Unger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (TV 2 Katalogen)

- Meget tillitsvekkende
Etter at de ble reddet ble turistene fløyet til nærmeste havn. Ingen av de fem ble skadd etter havariet. Nå skryter tyskerne av den norske redningsberedskapen.

- Vi fikk veldig god behandling. Vi ble tatt i mot som familiemedlemmer, og det var svært godt organisert. Meget tillitsvekkende, er dommen Unger feller over redningstjenesten.

Årsaken til at båten plutselig begynte å ta inn vann er ikke klartlagt.

Det er ikke første gang tyske turister er i havsnød ved norskekysten. Senest i mai måtte redningsmannskaper i aksjon da fem tyskere kom ut for uvær utenfor Bømlo. Les mer om det her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.