RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyv stjal Christoffers identitet

Tyven som stjal Christoffer Thomas Kåreviks bankkort tok over identiteten hans og meldte både adresseendring og flytting.

For et års tid siden ble Kårevik frastjålet bankkortet sitt. Han meldte straks fra til banken, og 3200 kroner som tyven klarte å få ut før kontoen ble sperret, ble umiddelbart tilbakeført til hans nye bankkonto.

Men kort tid etter brukte tyven navnet, fødsels -og personnummeret til Kårevik til å melde adresseendring fra Bergen til Sandefjord, og han meldte flytting til folkeregisteret, trygdekontoret og banken, skriver Bergens Tidende (BT).

- Jeg visste ikke om at dette var gjort før nå like over nyttår. Da fikk jeg telefon fra posten som undret på om jeg bodde i Bergen eller Sandefjord. Diverse post i mitt navn var sendt til adressen i Sandefjord. Tyven hadde med utgangspunkt i fødsels- og personnummeret fått utlevert nytt skattekort til den nye adressen. Videre hadde han sendt søknad om nytt bankkort og om bensinkredittkort, men dette var ikke blitt utlevert, sier Kårevik til BT.

Etter at falskneriet ble oppdaget, hadde han store problemer med å få overført identiteten sin tilbake fra Sandefjord til Bergen. Kårevik sier han synes det er rart at man kan endre adresse i registrene til likningskontor og folkeregister uten at det kreves legitimasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere