*Nettavisen* Nyheter.

Tyvene tok med seg rubb og rake

Foto: Inge Fjelddalen/Telemarksavisa

Fikk hjemmet rundstjålet. Til og med aviskurva er forsvunnet.

23.10.10 13:00

Det var et svært kjedelig syn som møtte Gitte Grini fra Skien da hun kom hjem til huset sitt torsdag morgen. Tyver har endevendt hvert eneste rom i det store huset, hvor til og med vedkurva og aviskurva er forsvunnet.

Les hele saken i Telemarksavisa

- Jeg fikk totalt sjokk. Nå monterer jeg alarm, sier hun.

Det store huset ligger rett ved den trafikkerte Bøleveien i Skien. Men huset ligger godt skjermet bak en hekk, og det er heller ingen nabohus som har innsyn til huset.

Tok aviskurva
Innbruddet må ha skjedd mellom klokka 21.30 onsdag kveld og klokka 06.00 torsdag morgen, da Gitte Grini kom hjem.

- Alle kjøkkenskapene sto på vidt gap. Fryser og kjøleskap var åpna og alt sengetøyet på alle madrassene er revet av. De tok til og med aviskurva og vedkurva, sier Grini, som også er frastjålet flere ting med stor affeksjonsverdi.

Blant annet er det stjålet ni malerier, hvor av flere store malerier med gullrammer.

- Noen av maleriene som er stjålet hadde jeg etter bestemor. De eneste bildene som henger igjen på veggene er bildene av barna mine og barnebarnet mitt, sier Grini.

- Har brukt kassebil
Med tanke på alt som er stjålet fra huset, så må tyvene mest sannsynlig ha brukt en stor kassebil. Og på plenen hennes ser en tydelige spor i gresset etter en bil som er rygga inntil terrassen på husets bakside.

Grini hadde torsdag ettermiddag ikke full oversikt over hva som er stjålet. Men hun savner blant annet ei vedkurv i kobber, en TV, DVD-spillere, et surround-anlegg, en dekoder, ipod-er, sølvtøy, et smykkeskrin med gullsmykker, diverse porselen, lysestaker i sølv, en bærbar pc, et videokamera og tre gamle mobiltelefoner.

Av de mer verdifulle tingene som er stjålet er det også to bunader med tilhørende bunadssølv og sko. De to forsvunne damebunadene er en Bø-stakk og en telemarksbunad.

Fullstendig kaos
Tyvene har endevendt villaen fra kjeller til loft. I kjelleren har Grini blant annet gamle klær fra da barna hennes var små - noe som sto lagret i sorte søppelsekker. Og tyvene har tømt ut hver eneste sekk med tøy i håp om å finne noe av verdi.

Da hun kom hjem torsdag hadde hun vært bortreist siden mandag, og hun utelukker ikke at tyvene har sett at huset har virket tomt noen dager, før de slo til. Hun har politianmeldt saken, og politiet undersøkte åstedet torsdag.

Grini håper at noen kan ha sett en kassebil ved huset hennes i tidsrommet onsdag kveld til tidlig torsdag morgen. Og hun håper også at folk som eventuelt blir tilbudt ting som kan være tyvegods kontakter politiet.

Politiet har ikke fått melding om noen andre villainnbrudd i Grenland den aktuelle natta. De fikk imidlertid melding torsdag morgen om et innbrudd i en barnehage, men de setter ikke de to innbruddene i sammenheng.

Les flere saker fra Telemarksavisa her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.