Gå til sidens hovedinnhold

Tyver bak brannbomben

Brannbomben som ble funnet mandag, var nok ikke tiltenkt terrormål.

(iBergen.no) : Byturen til lensmannsbetjenten på Fusa lensmannskontor, ble ikke helt som han hadde tenkt i går. For det som skulle være rutinemessig undersøkelse av en bil mistenkt å inneholde tyvegods, ble en svær mediahappening.

- Det blir slik når media er på saken, sier politiførstebetjent Ove Ivarhus ved Fusa lensmannskontor med latter i stemmen.

Brukt i raid
Mercedesen som ble stoppet i Bergen sent lørdag kveld, var mistenkt for å ha vært brukt i et raid i Eikelandsosen natt til lørdag.

- Det ble gjort en del tyverier på et industriområde der gjenstander ble stjålet fra noen bedrifter og en båt. Etter et tips fra en observant publikummer, stoppet politiet i Bergen bilen og tok hånd om to menn, forklarer Ivarhus.

Mandag reiste betjenten til Falck i Bergen for å gå igjennom tyvegodset.

- Blant tyvegodset fant vi en gjenstand som kunne minne om et sprenglegeme.

-Skvatt du til da eller?
- Nei, egentlig ikke. Jeg tok kontakt med Hordaland politikammer som sendte ut folk. Så besluttet vi å sperre av og Forsvaret ble kontaktet

- Ingen terror
De to mennene i 30-årene er gamle kjenninger av politiet og Ivarhus har liten tro på at brannbomben var tenkt til terror eller andre alvorlige forbrytelser.

- Gjenstanden var ikke stjålet og de to har forklart i avhør at de hadde den med seg i bilen selv. Og det er ingenting som tyder på at det har noe med terror og slike ting å gjøre, sier Ivarhus.

Forsvaret har nå brannbomben til undersøkelse.

- De to vil bli anmeldt for overtredelse av brann- og eksplosjonsvernloven i tillegg til tyveri, sier politiførstebetjenten ved Fusa lensmannskontor.

Politiet understreker at det gjenstår flere avhør i saker.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley