Gå til sidens hovedinnhold

Tyver rappet konfirmasjonsgavene

Mens Annette (14) ble konfirmert i kirken søndag formiddag, endevendte tyver familiens hus. Tilbake sto en sønderknust konfirmant og et tomt gavebord.

Tyvene slo til i familien Samlands bolig på Sotra utenfor Bergen mens hele familien var samlet i kirken for å delta på yngstedatterens store dag.

Til tross for at familien ikke var borte mer enn 1 time og 20 minutter, greide innbruddstyvene å få med seg alt fra musikkanlegg og verdisaker til klær og brennevin.

Utrøstelig
I stuen var alt gjort klart til feiring, men familien kom tilbake til et endevendt hus og et tomt gavebord.

- De ødela dagen for meg og familien min. Jeg ble så forferdelig lei meg. Det lå bare en blomst igjen på gavebordet, sier konfirmant Annette Nordvik Samland til Bergens Tidende.

Både åpnede og innpakkede gaver var borte - sjekker, penger, smykker og sågar gratulasjonskort hadde tyvene stukket av med.

- Jeg forsøkte å hjelpe, men Annette var utrøstelig. Hun gråt i en halv time, forteller pappa Arve Samland.

Tyvene i grøften
Samland anmeldte straks tyvene til politiet, og fikk beskjed om at noen betjenter ville komme etter å ha sjekket en trafikkulykke.

Ifølge nabo-observasjoner kjørte tyvene en liten beige Nissan, og det tok ikke politiet lang tid å skjønne at dette var de samme personene som hadde kjørt i grøften litt tidligere.

- Bilen hadde kjørt utfor veien ved Dale på Sotra. Det var to stykker i den, en mann og en kvinne. De hadde forferdelig mye med seg i bagasjerommet, flere sekker fulle av klær og utstyr, sier Bjørn Vidar Nesheim til avisen.

Det gikk ikke lang tid før de to 19-åringene ble tatt igjen av politiet og satt i arresten.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot