*Nettavisen* Nyheter.

Tyveribølge ved barnehager

Mens stressa foreldre leverer barna i barnehagen, benytter tyver anledningen til å tømme bilen for verdisaker. Politiet advarer mot den nye trenden.

23.02.06 09:04

- Det foretas innbrudd i parkerte biler når foreldre skal hente og levere barn i barnehagen. Da utnytter tyvene at foreldrene har dårlig tid slik at de glemmer å låse bilen og legger igjen håndvesker, lommebøker og mobiltelefoner. Når de kommer tilbake, er bilen tom, sier stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon i Oslo til TV 2 Nyhetene.

Slike tyverier er registrert over hele Oslo.

- I tillegg vet vi at Follo politidistrikt og Asker og Bærum politidistrikt har rapportert om de samme problemene. Så dette er ikke noe som er typisk bare for Oslo by, sier hun.

Advarer
Stasjonssjefen ønsker å advare foreldre mot den nye tyveribølgen slik at folk kan ta sine forholdsregler. Og hennes råd for å unngå trøbbel er enkle:

- Fjern eiendeler og lås bilen! Ta med deg håndveska over skulderen når du løper ut med ungen i stedet for å legge den fristende igjen inne i bilen.

Foreldrene som TV 2 møtte ved Lille Ekeberg barnehage passet godt inn i mønsteret som politiet advarer mot: Lommebøker glemmes, og det slurves med låsingen.

- Man stresser jo inn med unger som skriker og hoier, og det er vel en situasjon der man er mer utsatt for å glemme å låse enn ellers, innrømmer Lars Lønning.

- Tarvelig
Han har lite til overs for tyvenes fremgangsmåte:

- Tarvelig. Jeg kan vel ikke si jeg synes dette er særlig hyggelig, sier han.

Trygve Henriksen leverer barna Stella og Mads, og setter pris på advarselen fra politiet. Ikke minst fordi han hadde kommet i skade for å glemme både lommebok og mobiltelefon på passasjersetet.

- Kjempebra at de sier fra om hva som skjer. Nå skal jeg huske å få med verdisakene, sier Henriksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.