RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Uakseptable forhold på Legevakten

En sykepleier ved Legevakten jobbet nærmere 1100 timer overtid i fjor, og flere andre ansatte har arbeidet langt mer overtid enn loven tillater. Nå er Arbeidstilsynet koblet inn i saken.

- Enhver pasient har rett til å møte uthvilt og opplagt helsepersonell. De skal ta viktige avgjørelser om folks helse. Det er ikke uten grunn at loven har lagt inn sperrer på hvor mye overtid man kan arbeide. Å sørge for at ansatte i helsevesenet følger norsk lov, bør være et minimumskrav til kommunen, sier fylkeslege Petter Schou til Aftenposten.

En sykepleier med full stilling i Helse Øst jobbet nærmere 1100 timer overtid i fjor, og det er slett ikke uvanlig med overtid på mellom 600 og 800 timer ved Legevakten.

Tallene gjelder ikke bare sykepleiere, men også andre yrkesgrupper ved Legevakten.

- Jeg er svært bekymret over at ansatte i Oslo kommune arbeider så mye overtid, og at arbeidsgiver ikke har systemer som fanger opp dette, sier hovedvernombud i Oslo kommune, Henrik Berg, til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere