RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ANKER: Ubaydullah Hussain ble dømt til ni års fengsel i Oslo tingrett. Nå anker han dommen til lagmannsretten.
ANKER: Ubaydullah Hussain ble dømt til ni års fengsel i Oslo tingrett. Nå anker han dommen til lagmannsretten. Foto: Vidar Ruud (NTB Scanpix)

Ubaydullah anker terrordommen

Sist oppdatert:
Terrordømte Ubaydullah Hussain håper at lagmannsretten skal være snillere med ham.

Det skriver Aftenposten.

Ubaydullah Hussains ble dømt til ni års fengsel tidligere denne måneden. Det lå da i kortene at Hussain ville anke. Hans advokat, John Christian Elden, sa da at tingrettsdommen var for streng.

Les også: Ubaydullah Hussain dømt til ni års fengsel for rekruttering til IS

31-åringen ble i Oslo tingrett dømt for ett av to tilfeller av terrorrekruttering og deltakelse i IS, samt for å ha gitt økonomisk og materiell støtte til ekstremistgruppa. Han ble også dømt for flere andre forhold, som trusler og oppbevaring av et elektrosjokkvåpen. En 20 år gammel mann ble dømt til to år og ti måneders fengsel for å ha forsøkt å bli med i IS.

– Det er nå opp til lagmannsretten om saken skal slippes inn til ny behandling der, da ingen forhold i dommen er så alvorlige at mer enn seks års fengsel kan brukes som straff. Han har derfor ikke automatisk krav på ankebehandling, men ut fra at det er første gang loven brukes, og at den går langt i hva som er medlemskap i IS, regner jeg med at den blir behandlet på nytt, sier Elden til Aftenposten.

Les også: Sterke reaksjoner etter «Den norske islamisten»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere