RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TERRORFARE: Maskerte soldater holder vakt ved Riu Imperial Marhaba Hotel i utkanten av Sousse. 26. juni ble 38 personer drept i et terrorangrep her.
TERRORFARE: Maskerte soldater holder vakt ved Riu Imperial Marhaba Hotel i utkanten av Sousse. 26. juni ble 38 personer drept i et terrorangrep her. Foto: Kenzo Tribouillard

UD fraråder nordmenn å reise til Tunisia

Sist oppdatert:
Utenriksdepartementet fraråder alle ikke-nødvendige reiser til Tunisia grunnet terrorfare, opplyser UD til NTB.

Departementet har endret sitt reiseråd for Tunisia og fraråder nå alle reiser til og opphold i grenseområdene i Tunisia mot Libya og Algerie, samt nasjonalparkområdet Jebel Chaambi i Kasserine og Tataouine sør i landet. Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til og opphold som ikke er nødvendige i øvrige deler av Tunisia.

Her kan du tipse Nettavisens journalist.

Norske borgere som oppholder seg i Tunisia eller planlegger å reise til landet, anmodes om å holde seg oppdatert, samt å registrere sin reise via ambassadens hjemmeside.

Vestlige turister utsatt

– Reiserådet vårt er etter en vurdering om at det er særlig stor terrorfare mot vestlige turister. Vi vurderer fortløpende informasjonen vi får inn fra andre land, særlig de nordiske, sier pressevakt i Utenriksdepartementet Veslemøy Lothe Salvesen til Nettavisen.

Hun forteller også at UD har kontinuerlig dialog med Politiets sikkerhetstjeneste (PST), som har som primæroppgave å være underrettet om forhold i Norge, og Etterretningstjenesten.

– Vi har dialog med norske politimyndigheter og andre tjenester, men jeg kan ikke si noe om hvilke meldinger vi har fått derfra.

Danske myndigheter besluttet fredag å endre reiserådet fordi de mener risikoen for nye terrorangrep i Tunisia er høy. Storbritannia ba torsdag sine statsborgere om å forlate landet.

Kan kjøpe pakketurer til Tunisia

Til sammen 38 personer ble drept da en mann åpnet ild mot feriegjester ved et strandhotell i den tunisiske feriebyen Sousse 26. juni. 30 av dem var briter.

Pressevakt i Utenriksdepartementet Veslemøy Lothe Salvesen.

Like etter terroranslaget i Sousse var det anslagsvis 114 nordmenn som befant seg i feriebyen. Lothe Salvesen forteller at det er et 50-talls nordmenn som har registrert seg hos ambassaden per i dag. Registrering er frivillig.

Både på Finn.no og på reiseselskapet Tickets hjemmesider er det fortsatt mulig å bestille pakkereiser til Tunisia gjennom, selskapet Detur.

Etter det siste terroranslaget mot turister i Sousse kom Detur med en pressemelding om at de skulle kansellere alle pakkereiser til Tunisia denne sesongen.

Daglig leder i Detur Levent Cetin har ikke svart på Nettavisens henvendelser.

I Ticket visste de ikke om at det fortsatt var mulig å bestille pakkereiser til Tunisia.

– Vi gjør bare det Detur gjør, og de sa til oss at de skulle kansellere alle pakketurer til Tunisia denne sesongen. Det du sier visste jeg ikke, og det er noe jeg skal sjekke opp, sier markeds- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere