RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UD skylder på reiseselskapene

Først fire dager etter flodbølgen i Sørøst-Asia fikk myndighetene stablet en luftbro på beina. UD skylder på reiseselskapene.

Norske myndigheter har fått hard kritikk fra flere hold for sin håndtering av naturkatastrofen. Finland hadde fraktet hjem hundrevis av sine landsmenn før norske myndigheter i det hele tatt hadde bestemt seg for å rekvirere fly, skriver Aftenposten.

Departementsråd Bjarne Lindstrøm i Utenriksdepartementet sier at årsaken til at man kom så sent i gang er at reiseselskapene tidlig sa de skulle klare hjemtransporten selv.

- Vi hadde et møte med reiseselskapene og Handels- og Servicenæringenes hovedorganisasjon (HSH) mandag. Der fikk vi beskjed om at de selv hadde kapasitet. Først et døgn etter kom kontrabeskjed, og vi fikk først forespørsel om å hjelpe tirsdag morgen, sier Lindstrøm til Aftenposten.

- Vi tok da kontakt med de svenske og danske myndigheter. Sammen kontaktet vi SAS og inngikk onsdag avtale om å chartre ti fly, sier Lindstrøm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere