RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UD-topp voldtektsmistenkt

Sist oppdatert:
En erfaren toppdiplomat ved en av Norges utenriksstasjoner i Asia kalles hjem til avhør. Han etterforskes for å ha voldtatt en flyktning.

Voldtekten skal ha skjedd på en norsk ambassade et sted i Asia på 90-tallet, skriver VG.

- En tjenestemann i Utenriksdepartementet er mistenkt for voldtekt, bekrefter politiadvokat Svein Holden overfor avisen. Holden har den siste uken vært i Asia sammen med to politietterforskere for å avhøre nøkkelpersoner i saken.

- Maktmisbruk
Uroligheter i landet der den norske diplomaten tjenestegjorde på 90-tallet, gjorde at UD-toppen tilbød flyktninger husly på norske myndigheters grunn. Kort tid etter at flere flyktninger hadde flyttet inn hos nordmannen, skal han ha voldtatt en av dem han var husvert for.

Frykt for ikke å bli tatt på alvor av korrupt politi, kombinert med skyld og skam, skal ha ført til at kvinnen ikke anmeldte forholdet. Det var først da hun snakket med en annen som var til stede i UD-boligen at hun ifølge VG valgte å gå til politiet. Hun har nå fått oppnevnt en norsk bistandsadvokat.

- Opplysningene min klient kommer med, er sjokkerende og vitner om grenseløs misbruk av makt og tillit, sier bistandsadvokaten til VG.

Kalles hjem til Norge
Norsk politi håper nå å få avhørt UD-toppen innen kort tid og har kontaktet Utenriksdepartementet for å få hjelp til å få den mistenkte hjem til Norge. Toppdiplomaten tjenestegjør i dag ved en annen utenriksstasjon. Han stiller seg totalt uforstående til de alvorlige anklagene og nekter all skyld overfor VG.

- Dette er noe jeg aldri har hørt om før. Jeg vil benekte på det kraftigste at jeg har gjort noe sånt. Jeg benekter alt som har med en sånn sak å gjøre, sier han til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere