UD vil granske Cesar-stiftelsen

Utenriksdepartementet vil nå la eksterne revisorer granske den norske Cesar-stiftelsen som har mottatt støtte til blant annet vannprosjekter.

15.11.04 07:45

Cesar-stiftelsen skal ha sløst bort nærmere halvparten av de 79 millionene kroner de har fått i støtte på feilslåtte vannprosjekter i Midtøsten, melder TV 2.

Nordic Consulting har gransket stiftelsen på vegne av UD. Ifølge konsulentfirmaet er en del av de større prosjektene noe mer kostbare enn tilsvarende type prosjekter i samme land eller samme region.

Utenriksdepartementet vil nå la eksterne revisorer granske Cesar.

- Nå skal vi foreta en full revisjon av regnskapene, og vi skal ha svar på det spørsmålet, sier pressetalsmann Karsten Klepsvik i Utenriksdepartementet.

Styreleder Jon Martin Trondalen i Cesar-stiftelsen understreker at de også får ros for enkelte av de mindre prosjektene i rapporten, og at stiftelsen har bidratt til å skape og opprettholde en dialog mellom partene. Trondalen sier at de hilser eksterne revisorer velkommen, og at de ikke har noe å skjule.

- De største prosjektene, og det er de tekniske, har vi outsourcet til andre større, renommerte norske firma, og det tror jeg må tilskrives den vanskelige situasjonen i regionen, sier han.

Trondalen kan foreløpig ikke si noe om hvorfor prosjektene har blitt dyrere enn andre lands prosjekter i samme område.

Klepsvik antyder nå at de vil endre rutinene i Utenriksdepartementet slik at de vil følge prosjekter de støtter tettere opp, og ha mer oversikt over hva som skjer til enhver tid.

PS! TV 2 ble felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for sin reportasje. Se PFU-uttalelsen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag